'Lukoki kwam te overlijden na uit de hand gelopen ruzie met familieleden'

door Jesse ter Haar 183

Bron Het Parool

'Lukoki kwam te overlijden na uit de hand gelopen ruzie met familieleden'

door Jesse ter Haar 183

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Jody Lukoki is komen te overlijden na een ruzie met familieleden, zo schrijft Het Parool op basis van bronnen rondom de overleden oud-Ajacied. De voormalig buitenspeler kwam in een vechtpartij met familieleden terecht en is uiteindelijk overleden aan de gevolgen.

Eerder op de maandag kwam het nieuws over het overlijden van Lukoki naar buiten, maar over de oorzaak bleef het stil. Inmiddels is het dus naar buiten gekomen dat een familieruzie hem noodlottig is geworden. Hij heeft tijdens de ruzie enkele rake klappen te verwerken gekregen.

De voormalig speler van Ajax kwam thuis te zitten met 'extreme hoofd- en kniepijn' en koos er zelf voor om naar het ziekenhuis te gaan. Eenmaal daar ging het rap achteruit met Lukoki. De dokters constateerden een heftige infectie en zuurstoftekort in zijn been en om die reden moest zijn been geamputeerd worden. De infectie zou mogelijk ontstaan zijn door het gebruik van lachgas.

Na de zware operatie werd Lukoki kunstmatig in coma gehouden, totdat hij op maandagochtend rond 06.00 uur kwam te overlijden als gevolg van een hartstilstand. Uiteindelijk heeft de familieruzie er zodoende toe geleid dat Lukoki niet ouder werd dan 29 jaar.

Reacties in de voetbalwereld

Via verschillende media lieten meerdere personen die in de voetbalwereld met hem werkten al van zich horen. Ajax wijdde er een bericht aan op de eigen website en Ron Jans sprak zich uitgebreider uit. 'Dit is zo verschrikkelijk. Ik ben er kapot van', sprak hij. 'Ik heb heel mooie herinneringen aan Jody. Als ik aan hem denk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties