'Leonardo in beeld als concurrent Brobbey bij vertrek van Kudus'

door Jesse ter Haar 311

Bron Het Parool

'Leonardo in beeld als concurrent Brobbey bij vertrek van Kudus'

door Jesse ter Haar 311

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Marcos Leonardo is in beeld bij Ajax, zo schrijft Het Parool maandagmiddag. Voorlopig is de spitspositie nog dubbel bezet, maar Mohammed Kudus stuurt aan op een winters vertrek. Mocht hij de club daadwerkelijk verlaten, dan zou de negentienjarige Leonardo van Santos wellicht de overstap kunnen maken naar Ajax.

Overigens kan Kudus de Amsterdamse club niet zomaar verlaten. Ajax verlangt een transferbedrag van boven de dertig miljoen euro, anders blijft de Ghanees in Amsterdam. In het buitenland zoekt Klaas-Jan Huntelaar namens Ajax al langer naar talenten en daarbij kwam hij uit bij Leonardo. Hij kan - bij een vertrek van Kudus - de nieuwe concurrent van Brian Brobbey worden.

De negentienjarige Braziliaan speelde ondanks zijn jonge leeftijd al 120 duels in het eerste elftal van Santos. Als spits maakte hij in die duels 34 doelpunten en gaf hij zeven keer een assist. Dit seizoen is hij wel beter dan gemiddeld op schot. Hij speelde tot nu toe 35 competitiewedstrijden voor Santos en kwam daarin dertienmaal tot scoren.

Verder wordt ook de berichtgeving over interesse van Ajax in Andries Noppert maar weer eens bevestigd. De club probeerde in de zomer nog Odisseas Vlachodimos vast te leggen, maar zou nu het vizier hebben gericht op de keeper van sc Heerenveen. Noppert verraste vriend en vijand als basiskeeper van het Nederlands elftal op het WK en zou tien miljoen euro moeten kosten. Hij is 28 jaar oud, maar tegelijkertijd relatief onervaren op het hoogste niveau. Hij kwam in zijn carrière tot nu toe tot een totaal van 51 duels.

De toekomst van Blind en jeugdige hoop

Het vraagstuk over de toekomst van Daley Blind hangt momenteel nog boven de club. Royal Antwerp wil de Ajacied deze winter transfervrij inlijven, maar het is nog de vraag wat de verdediger zelf wil. Hij sloot de eerste seizoenshelft als wisselspeler bij Ajax. Tot slot komt naar voren dat Ahmetcan Kaplan en Francisco Conçeicao veel vertrouwen genieten van de technische beleidsbepalers (Edwin van der Sar, Klaas-Jan Huntelaar, Gerry Hamstra en Alfred Schreuder). Zij krijgen in de tweede seizoenshelft echt de kans zich te laten zien.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.