Laudrup over mogelijke terugkeer Eriksen bij Ajax: 'Zou ontvangen worden als koning die terugkeert'

door Cristian de Jong 170

Bron Viaplay, Tipsbladet

Laudrup over mogelijke terugkeer Eriksen bij Ajax: 'Zou ontvangen worden als koning die terugkeert'

door Cristian de Jong 170

Bron Viaplay, Tipsbladet

Laatst geüpdatet

Brian Laudrup ziet oud-Ajacied Christian Eriksen aankomende zomer mogelijk terugkeren in Amsterdam. De Deense middenvelder lijkt te mogen vertrekken bij zijn huidige werkgever Manchester United en zodoende linkt Laudrup hem aan een terugkeer bij zijn oude club Ajax. Daarnaast noemt Laudrup ook Brentford als mogelijke kanshebber.

Tegenover Viaplay gaat Laudrup in over de situatie van Eriksen bij The Red Devils. 'Als ik kijk naar de mogelijkheden en waar hij vandaan komt, dan zou Ajax in mijn beleving een fantastische plek zijn waar hij het nog een paar jaar goed zou doen', citeert Tipsbladet. Eriksen zou als overbodig worden gezien in Manchester en revalideerde eerder al in Amsterdam na zijn hartstilstand. 'Hij kent de stad, hij kent de taal en hij kent de club.'

Laudrup ziet in Eriksen een perfecte aanwinst voor Ajax, dat een dramatisch seizoen doormaakt. 'Ze zullen hem bijna ontvangen als een koning die naar huis terugkeert', gaat Laudrup verder. Wel weet de oud-Ajacied dat Eriksen niet meer de jongste is. Het is dus nog even kijken hoe het met de fitheid van de Deens international zit. 'Dan hebben ze misschien een beetje een ouderwets middenveld met Jordan Henderson en Eriksen.' Toch ziet Laudrup een goede match tussen Ajax en Eriksen. 'Hij wil een gemakkelijkere competitie, waar hij kan helpen om weer een team op te bouwen.'

Brentford ook optie voor terugkeer Eriksen

Niet alleen Ajax wordt genoemd als vervolgstap voor de speler van Manchester United. Ook Brentford, waar Eriksen al eerder onder contract stond, kan een mogelijkheid zijn voor Eriksen om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Laudrup denkt echter dat Eriksen het niveau van de Premier League niet meer aankan, waardoor een terugkeer in Amsterdam realistischer lijkt. Eriksen speelde tussen 2010 en 2013 liefst 113 wedstrijden voor het eerste elftal van Ajax, waarin hij 25 keer trefzeker was. Een transfer naar Tottenham Hotspur was het vervolg, waar hij uitgroeide tot wereldtopper.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.