'Kudus weigerde in april contractverlenging en spreekt vertrekwens uit'

door Bart Veenstra 394

Bron The Athletic

'Kudus weigerde in april contractverlenging en spreekt vertrekwens uit'

door Bart Veenstra 394

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus wil Ajax in de komende zomer verlaten. Dat meldt The Athletic maandagochtend. De Ghanees, die sinds de zomer van 2020 bij Ajax speelt, zou in april een aanbieding om zijn contract met één jaar te verlengen hebben geweigerd.

Zodoende lijkt, naast Edson Álvarez, ook Kudus deze zomer te vertrekken bij Ajax. De aanvallende middenvelder heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2025, maar het lijkt er niet op dat hij tot die tijd zal blijven. Volgens The Athletic heeft Kudus in april een aanbieding om zijn contract met een jaar te verlengen geweigerd en daarnaast zou hij hebben aangegeven dat hij zou willen vertrekken.

Ajax op zijn beurt zou er nu ook voor openstaan om Kudus te verkopen. De club verkoopt liever een speler nu voor veel geld dan dat zij een speler de laatste 24 maanden van zijn contract in laten gaan. Volgens het Engelse medium zou Ajax een bedrag van veertig miljoen pond - omgerekend zo'n 46 miljoen euro - verlangen voor Kudus. Het hangt er wel vanaf hoeveel en welke clubs voor de Ghanees geïnteresseerd zijn.

Interesse van Arsenal, Manchester United en Newcastle United

Op dit moment zouden vanuit Engeland Arsenal, Manchester United en Newcastle United Kudus met belangstelling volgen. Wel is het zo dat deze clubs op dit moment de voorkeur hebben voor andere kandidaten. Desalniettemin wordt Kudus nauwlettend in de gaten gehouden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.