'Bayern München richt vizier niet langer op Álvarez; Borussia Dortmund zet door'

door Jesse ter Haar 42

Bron Sky Sport

'Bayern München richt vizier niet langer op Álvarez; Borussia Dortmund zet door'

door Jesse ter Haar 42

Bron Sky Sport

Laatst geüpdatet

Bayern München is afgehaakt in de strijd om de handtekening van Edson Álvarez, zo schrijft Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sport. Borussia Dortmund daarentegen, hoopt zich nog altijd met de Mexicaan te versterken.

De interesse van beide Duitse topploegen kwam recent naar buiten. Vrijwel meteen leek Borussia Dortmund op poleposition te staan, maar ook Bayern München toonde interesse. Binnen de clubleiding is nu besloten om een andere weg in te slaan met het middenveld. Zijn profiel zou de club nog altijd aanstaan, maar hij is niet langer een transfertarget voor de recordkampioen van de Duitse Bundesliga.

Tegelijkertijd blijft Borussia Dortmund, de nummer twee van Duitsland, bovengemiddeld geïnteresseerd in de diensten van de Ajacied. Bovendien zou Álvarez een overstap naar Duitsland zelf ook wel zien zitten. De tekenen zijn zodoende positief voor Borussia Dortmund, maar de topclub zou volgens Plettenberg nog met concurrentie uit Engeland moeten zien af te rekenen.

Ajax verlangt vijftig miljoen euro

Álvarez staat sinds 2019 onder contract bij Ajax, dat toen pas zijn tweede club in zijn carrière werd. Eerder speelde hij bij CF América. In de komende zomer lijkt er voor de verdediger annex middenvelder dus een derde club bij te komen. De 25-jarige Ajacied is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten en volgens de journalist van Sky Sport wil Ajax meewerken aan een transfer. Wel zou een club een bedrag van zo'n vijftig miljoen euro moeten betalen. Vorige zomer nog, was Chelsea op deadline day bereid om een bedrag van omgerekend 63,25 miljoen euro te betalen voor de rechtspoot.

Verwacht jij dat Ajax opnieuw met 2-0 wint van FC Utrecht? Zet in en ontvang 8.50 keer je inzet terug bij een nieuwe 2-0 zege van Ajax op FC Utrecht!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.