'Borussia Dortmund bereid ver te gaan voor Álvarez, Bayern München toont interesse'

door Jesse ter Haar 482

Bron De Telegraaf

'Borussia Dortmund bereid ver te gaan voor Álvarez, Bayern München toont interesse'

door Jesse ter Haar 482

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez kan zijn loopbaan vervolgen in de Bundesliga, zo schrijft De Telegraaf maandagmiddag. Borussia Dortmund is bereid ver te gaan voor de diensten van de Mexicaan, die nog tot medio 2025 vastligt in Amsterdam. Tegelijkertijd heeft ook Bayern München interesse in de speler van Ajax.

De club uit Dortmund zou de verdediger annex middenvelder al maandenlang op de korrel hebben. De nummer twee van Duitsland ziet de Ajacied als echte versterking, maar krijgt in de strijd om zijn handtekening concurrentie van een bekende rivaal. Bayern München, huidig koploper en recordkampioen van de Bundesliga, is immers ook 'zeer geïnteresseerd' in Álvarez.

Geen van beide clubs heeft zich overigens officieel gemeld in Amsterdam, maar het lijkt aannemelijk dat Sven Mislintat spoedig in gesprek gaat met de partijen. Het kan de eerste grote transfer worden die de bestuurder namens de Amsterdamse club rondmaakt. De directeur voetbalzaken is het Álvarez haast verplicht, want waar hij voorafgaand aan het huidige seizoen aan zijn contract gehouden werd, kreeg hij de toezegging tot medewerking in de zomerse transferperiode van 2023. Met nog slechts drie competitieduels - waarvan één het inhaalduel met FC Groningen - te gaan is die transferzomer in zicht. Met Ajax lijkt Álvarez enkel en alleen nog te strijden om het in handen houden van plek drie in de Eredivisie.

Ajax ontving bod van 63,25 miljoen euro

In de zomer van 2022 was het Chelsea dat zich meldde voor de Mexicaans international. Op deadline day hadden de Londenaren een bedrag van omgerekend 63,25 miljoen euro over voor de rechtspoot, maar de clubleiding van Ajax besloot hem niet te laten gaan. Kort hierna probeerde Chelsea een deal van 55 miljoen euro voor in de winterse transferperiode te sluiten, maar ook daarmee gingen de Amsterdammers niet akkoord. Wat volgt, is het nakomen van de afspraak, waar Borussia Dortmund en Bayern München dankbaar gebruik van lijken te willen maken. Hoe veel Álvarez nog precies gaat opleveren, blijft vooralsnog afwachten, maar Ajax zou een bedrag van minimaal veertig miljoen euro verlangen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.