Kudus maakt indruk en schopt het tot lijstje met WK-revelaties van L'Équipe

door Jesse ter Haar 50

Bron L'Équipe

Kudus maakt indruk en schopt het tot lijstje met WK-revelaties van L'Équipe

door Jesse ter Haar 50

Bron L'Équipe

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus heeft tijdens het inmiddels afgelopen WK een goede indruk gemaakt op de redactie van L'Équipe. De Franse krant, waar men bekendstaat om het geven van pijnlijk kritische beoordelingen, prijst de veelzijdigheid van de Ajacied - die op het eindtoernooi uitkwam voor Ghana.

'Mohammed Kudus was een ster op alle posities waarop hij speelde voor Ghana: als spelmaker tegen Portugal, als rechtsbuiten tegen Korea en als spits tegen Uruguay', zo oordelen de Fransen. 'De speler van Ajax was al indrukwekkend in de groepsfase van de Champions League (4 doelpunten, 2 assists) en maakte met zijn snelheid en techniek enorme verschillen. Onvermoeibaar en onvoorspelbaar, hij scoorde twee keer in de tweede wedstrijd.'

Voor de Ajacied en de zijnen eindigde het toernooi in Qatar al na drie wedstrijden. Het Afrikaanse land werd ingedeeld in Groep H en kwam zodoende uit tegen Portugal, Zuid-Korea en Uruguay. Tegen eerst- en laatstgenoemde landen verloor Ghana, maar tegen Zuid-Korea wisten Kudus en de zijnen met 2-3 te winnen. De linkspoot vervulde die dag de hoofdrol, want hij was met twee goals erg belangrijk tijdens de enige zege op het WK. Uiteindelijk eindigde Ghana op de vierde en daarmee laatste plek in de poule. Al snel na de uitschakeling kwam naar buiten dat Kudus nog altijd inzet op een transfer van Ajax naar het buitenland.

Naast Kudus is ook Cody Gakpo opgenomen in de lijst met de verrassingen van het toernooi. Hij scoorde tijdens alle drie de groepsduels en dus is de verkiezing niet al te verrassend. 'Manchester United heeft het tot hun prioriteit gemaakt om hem te laten spelen als spelmaker, buitenspeler of als deel van een aanvalsduo, zoals hij ook deed met Memphis Depay en Steven Bergwijn.'

WK van Oranje

Door de nederlaag na strafschoppen van Nederland tegen Argentinië werd het niet het WK van het Nederlands elftal. Bovendien sprankelden de Nederlanders niet in hun veldspel en dus werd het geen toernooi om het lang over te hebben. Het werd wel het toernooi van Lionel Messi, die Nederland uitschakelde in de kwartfinale en in de finale van doorslaggevend belang was in duel met Frankrijk. Argentinië had ook tijdens de eindstrijd penalty's nodig om te winnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.