Kudus kon naar Chelsea: 'Kwamen met een belachelijk bod richting Ajax'

door Jesse ter Haar 143

Bron RMC Sport

Kudus kon naar Chelsea: 'Kwamen met een belachelijk bod richting Ajax'

door Jesse ter Haar 143

Bron RMC Sport

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus bereikte tijdens de afgelopen transferzomer een akkoord over een contract met Chelsea, zo vertelt zijn zaakwaarnemer Jennifer Mendelewitsch tegenover RMC Sport. De club uit Londen kwam er echter niet uit met Ajax en dat wijt de agent aan Chelsea.

'We bereikten een akkoord met Chelsea over een contract, maar de deal kwam niet rond. Dit lag aan Chelsea, dat met een belachelijk bod kwam richting Ajax', aldus Mendelewitsch. De belangenbehartiger van Kudus vertelt vervolgens dat het benoemde bod van Chelsea op de linkspoot zo'n vijftien tot twintig miljoen euro bedroeg. Voor Ajax was het geen basis om verder te praten.

Een tegengeluid vanuit Amsterdam kwam er dan ook niet, zo vertelt de zaakwaarnemer. 'Er kwam ook geen tegenbod vanuit Ajax. Chelsea heeft dit bij meerdere spelers gedaan afgelopen zomer. Ze waren alleen maar bezig met de transfer van Caicedo, daar hebben ze al hun energie in gestoken.' Uiteindelijk ging Chelsea voor een bedrag van maximaal 116 miljoen euro aan de haal met Moisés Caicedo, die overkwam van Brighton & Hove Albion.

Verder komt ook Paris Saint-Germain ter sprake. Mendelewitsch weet dat het een partij is die Kudus had kunnen betalen, maar de club uit Parijs besloot anders. 'Hij wilde vertrekken en er waren geen vijftigduizend clubs die een middenvelder nodig hadden en hem konden betalen. Het was onvermijdelijk dat hij aan PSG werd aangeboden. Het was de keuze van de club om niet met hem aan de haal te gaan. Alle clubs hebben het recht om te beslissen dat ze voor een ander profiel gaan of dat dit niet hun prioriteit is.'

Hattrick Kudus

Voor Kudus resulteerde het in een transfer naar West Ham United, dat 43 miljoen tot maximaal 46 miljoen euro voor hem betaalde. Lange tijd was ook Brighton & Hove Albion in de markt voor de Ghanees, maar Ajax stelde een ultimatum dat niet werd gehaald. Doordat Kudus nog enige tijd actief bleef namens Ajax, kon hij de Amsterdammers nog helpen in de voorronde van de Europa League. Tijdens de 1-4 zege op bezoek bij Ludogorets was hij goed voor een hattrick. Inmiddels maakte hij tegen Newcastle United ook zijn eerste goal in dienst van West Ham United.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.