'Kroes moet tijd vinden voor mentale herstelwerkzaamheden; aantal echte Ajacieden beschadigd door bestuurlijke chaos'

door Jon van Dam 135

Bron De Telegraaf

'Kroes moet tijd vinden voor mentale herstelwerkzaamheden; aantal echte Ajacieden beschadigd door bestuurlijke chaos'

door Jon van Dam 135

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alex Kroes moet volgens De Telegraaf 'mentale herstelwerkzaamheden' gaan uitvoeren zodra hij in dienst is bij Ajax. Kroes, die vanaf vrijdag 15 maart de functie van algemeen directeur zal bekleden, moet volgens de krant in gesprek met een aantal 'beschadigde' Ajacieden.

'In de bestuurlijke chaos van de afgelopen jaren raakte een aantal echte Ajacieden zwaar beschadigd', begint De Telegraaf. Het medium legt uit dat Kroes de aangewezen persoon is om mensen met een Ajax-hart respectvol te behandelen. De 50-jarige bestuurder speelde zelf in de jeugdopleiding van Ajax, is al 25 jaar lid van de club en is tegenwoordig nog actief bij de amateurs van Ajax.

Volgens De Telegraaf liet de respectvolle behandeling van een aantal 'echte Ajacieden' te wensen over. 'Huntelaar, die rustig zou worden klaargestoomd als opvolger van Overmars, stapte noodgedwongen eerder in en werd vermalen binnen de organisatie. Huntelaar zit al maanden overspannen thuis. Ook John Heitinga werd ’gestraft’ voor zijn clubliefde en zit een ervaring rijker, maar illusie armer als assistent bij West Ham United op de bank. Gerald Vanenburg en Simon Tahamata verlieten de Ajax-opleiding omdat Ajax in hun ogen Ajax niet meer is, hoewel het vertrek van Tahamata werd verpakt als een ’niet te weigeren aanbod uit Berlijn’.'

'Trainers zijn veranderd in vergadertijgers bij Ajax'

Verder wordt er geschreven dat oud-speler en huidig jeugdtrainer Martijn Reuser zich aan het begin van 2024 zou hebben ziek gemeld. Reden voor zijn afwezigheid zou zijn dat het voetbal niet meer centraal staat op het jeugdcomplex van Ajax. Trainers zouden zijn veranderd in 'vergadertijgers'. 'Kroes moet pleisters op die wonden plakken en zorgen dat Ajax weer een thuis wordt voor mensen met het Ajax-DNA', besluit de krant.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.