Kreek verwacht Heitinga niet terug bij Jong Ajax: 'Dat is duidelijk'

door Wessel Kroon 17

Bron ESPN

Kreek verwacht Heitinga niet terug bij Jong Ajax: 'Dat is duidelijk'

door Wessel Kroon 17

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

De kans lijkt klein dat John Heitinga nog terugkeert als trainer van Jong Ajax, zo vertelde Michel Kreek na afloop van het duel van Jong Ajax tegen Helmond Sport tegen ESPN. Heitinga is door de clubleiding van Ajax aangesteld als interim-trainer na het ontslag van Alfred Schreuder en zit zondag op de bank in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Kreek zal de plek van Heitinga voorlopig overnemen bij Jong Ajax.

Na de wedstrijd vertelde Kreek tegenover de camera's van ESPN over de huidige situatie bij Ajax. 'Volgens mij is in het persbericht aangegeven dat John is doorgeschoven naar de staf van het eerste elftal, dus dat is duidelijk', opent Kreek. 'Helaas hebben we vaker met zulke momenten te maken gehad. Je wilt het niet, maar het gebeurt helaas soms wel in het voetbal. Het is aan de club hoe ze dat invullen. Er zijn veel verhalen op internet, maar daar ga ik niet meer over zeggen.'

Kreek omschrijft de huidige situatie bij Ajax als 'roerig'. Donderdagavond brak de clubleiding met Schreuder. Ook assistent Matthias Kaltenbach werd op non-actief gesteld door Ajax. Heitinga zal in ieder geval de honneurs waarnemen tot er een nieuwe trainer is gevonden. Vrijdag maakte Ajax bekend dat de uitlooptraining werd geleid door Heitinga. Op dezelfde dag werd ook bekend dat hij zondag op de bank zit als eindverantwoordelijke voor de wedstrijd tussen Excelsior en Ajax. Ajax hoopt dan voor het eerst sinds 22 oktober 2022 weer eens te winnen in de Eredivisie.

Kreek krijgt leiding over Jong Ajax

Het was voor velen de grote vraag wie vrijdagavond de leiding zou hebben over Jong Ajax. Uiteindelijk werd Kreek naar voren geschoven om Heitinga te vervangen als trainer van de beloftenploeg. Onder leiding van Kreek speelde Jong Ajax gelijk op bezoek bij Helmond Sport. De Amsterdammers kwamen nog op voorsprong via Christian Rasmussen, maar Peter van Ooijen zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Denk jij dat Ajax tegen Excelsior weer eens weet te winnen? Zet nu in en krijg 1,25 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.