Koeman ziet belangrijke rol voor Blind: 'Hij is een jongen met heel veel ervaring'

door Robin Ridder 48

Bron NOS

Koeman ziet belangrijke rol voor Blind: 'Hij is een jongen met heel veel ervaring'

door Robin Ridder 48

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Daley Blind is volgens bondscoach Ronald Koeman van grote waarde voor Oranje. Dat laat de trainer woensdagmiddag weten op de persconferentie. Volgens Koeman is er een belangrijke rol voor Blind weggelegd, ook in de kleedkamer. Daarnaast geeft de oefenmeester tekst en uitleg over het selecteren van Ryan Gravenberch.

Koeman geeft aan dat Blind mede is geselecteerd door zijn uitstekende seizoen in Spanje. 'Blind heeft een fantastisch jaar gedraaid bij Girona', stelt de bondscoach. Blind eindigde met zijn ploeg op een knappe derde plek. Girona heeft lange tijd serieus om de titel meegedaan, maar moest het hoofd buigen voor de grootmachten Real Madrid en FC Barcelona. Blind speelde dit seizoen bijna alles en was erg belangrijk voor het spel van de Spaanse club.

Naast zijn goede resultaten zijn er ook andere facetten die er voor zorgen dat de verdediger wederom is geselecteerd voor Oranje. 'Hij is een jongen met heel veel interlands en heel veel ervaring. Daarnaast is Daley (Blind, red) fit en heeft hij ook echt een rol in de groep.'

Op de persconferentie kreeg Koeman verschillende vragen over het aankomende EK. Volgens een aantal journalisten lijkt Oranje slechts gematigd hoopvol. De bondscoach geeft aan dat hij vindt dat Nederland een goed team heeft. 'Ik vind dat we een elftal hebben dat moeilijk te verslaan is. Ook kunnen we meerdere systemen spelen met deze groep. We hebben heel veel creatieve aanvallers, dus ik denk dat we een sterk elftal hebben.'

Gravenberch valt met zijn neus in de boter

Oud-Ajacied Gravenberch heeft de afgelopen periode een beetje geluk gehad met het wegvallen van concurrenten op het middenveld. Zo haakte Marten de Roon geblesseerd af, die volgens de bondscoach er zeker bij had gezeten. Ook Quinten Timber is vanwege een blessure geen optie meer voor Oranje. Ondanks deze omstandigheden is dit niet de enige reden dat de middenvelder van Liverpool geselecteerd is. 'Hij is wel een beetje met zijn neus in de boter gevallen, maar hij is hier ook op basis van zijn talent. Ondanks hij niet veel gespeeld heeft. Maar als er een aantal niet fit zijn, dan kom je steeds dichterbij', verklaart de bondscoach.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.