Koeman zet Timber op de bank bij Oranje: 'Dat is uiteindelijk een tactische keuze'

door NielsOpdam 20

Bron NOS

Koeman zet Timber op de bank bij Oranje: 'Dat is uiteindelijk een tactische keuze'

door NielsOpdam 20

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman heeft Jurriën Timber woensdagavond op de bank gezet, omdat Lutsharel Geertruida multifunctioneel is. Dat vertelt de bondscoach van het Nederlands elftal voorafgaand aan de halve finale van de Nations League tegen Kroatië aan de NOS. Naast Timber zit ook Steven Bergwijn op de bank in De Kuip.

Matthijs de Ligt mist de Nations League-eindronde vanwege een kuitblessure. Koeman moest kiezen tussen Timber en Geertruida. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur tegen Kroatië. 'We hebben voor Geertruida gekozen, omdat we in onze opbouw ook weleens met drie man willen spelen, dan schuift Geertruida naar het middenveld om daar een man meer te krijgen. Dat is uiteindelijk een tactische keuze.'

Op het middenveld kiest Koeman voor Frenkie de Jong, Mats Wieffer en Teun Koopmeiners. Daar heeft de bondscoach een duidelijke uitleg voor. 'Ik heb - met name op het middenveld - puur gekozen voor jongens met heel veel ritme gedurende het laatste deel van dit seizoen. Ze hebben alles gespeeld, zijn superfit. Daar heb ik bepaalde keuzes in gemaakt.' De Jong zal als meest controlerende middenvelder spelen, terwijl Koopmeiners de meest aanvallende middenvelder is.

'Ik voel wel spanning, dan denk ik dat spelers dat ook voelen'

Als het Nederlands elftal woensdagavond wint van Kroatië, dan plaatst de ploeg zich voor de finale van de Nations League, die zondag wordt afgewerkt. 'Ik voel wel spanning, dan denk ik dat de spelers dat ook voelen. Dat zie je ook wel. Sommige spelers hebben nog de ervaring uit 2019. Ik heb het idee dat we volle bak gaan. Er is een kans voor de finale en om uiteindelijk een prijs te winnen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.