Klaassen sprak met Van Gaal over reserverol: 'Als je niet speelt, is het irritant'

door Cristian de Jong 65

Bron NU.nl

Klaassen sprak met Van Gaal over reserverol: 'Als je niet speelt, is het irritant'

door Cristian de Jong 65

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen maakt zich niet druk om het WK in Qatar. De Ajacied moet het momenteel met een reserverol doen bij Ajax en komt weinig aan spelen toe. Echter mocht Klaassen wel in de basis beginnen in de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen België. Klaassen ziet dus geen reden tot paniek.

Zo vertelde Klaassen na afloop van het duel met België tegen NU.nl zich geen zorgen te maken. 'Ik maak me geen zorgen om het WK. Ik heb er een goed gevoel over. Ik voel dat de trainer heel veel vertrouwen in mij heeft. Maar dat is geen garantie.'

De middenvelder sprak afgelopen interlandperiode met bondscoach Louis van Gaal over zijn reserverol bij Ajax. 'Ik wil altijd spelen. Als je niet speelt, is het irritant', vervolgt Klaassen. 'Hij zegt dat ik uiteindelijk fit moet zijn. Ja, en leveren. Ik denk dat ik het goed heb gedaan bij Oranje. De trainer weet dat ik het kan en ik heb het ook in Oranje laten zien.'

Voorafgaand aan de interlandperiode werd Klaassen al op de hoogte gebracht dat hij tegen België minuten mocht gaan maken. De Ajacied vond dat erg fijn. Ook de positieswitch die hij moest maken halverwege de eerste helft in de wedstrijd tegen Beglië vond hij niet erg. Klaassen begon als aanvallende middenvelder en verschoof na de blessure van Steven Berghuis meer naar achter. 'Op die andere positie kan ik ook spelen', aldus Klaassen.

Klaassen hoopvol richting WK

Verder kijkt Klaassen met hoop naar het aankomende WK. De international ziet dat, ondanks dat de Belgen de overhand hadden, het Nederlands elftal een lastig team is om tegen te spelen. 'Wij kunnen ook veel beter dan dit. Maar je ziet dat we moeilijk te verslaan zijn', vertelt Klaassen verder. De eerstvolgende wedstrijd van Oranje is meteen de openingswedstrijd op het WK. Op 21 november is in Senegal de eerste tegenstander in Qatar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.