Klaassen houdt dubbel gevoel over na gelijkspel: 'Ik dacht: nu gaan we er overheen'

door Brent Tomassen 10

Bron NOS

Bron NOS

Davy Klaassen voelt teleurstelling na de 2-2 tegen Polen, maar prijst de spirit van het Nederlands elftal. De Ajacied scoorde zelf de aansluitingstreffer en zag daarna Denzel Dumfries gelijkmaken. 'Je moet de moed en spirit vinden om het om te draaien.'

'Er gebeurde in de tweede helft in ieder geval genoeg, vertelt Klaassen voor de camera van de NOS. 'In de eerste helft hadden we wel veel de bal, maar gebeurde er niet veel. Na de 2-0 laten we wel spirit zien. Het is wat we in ons hebben.'

De 0-2 viel uit een counter en Klaassen dacht in eerste instantie aan buitenspel. 'Het leek duidelijk buitenspel vanuit mijn positie, maar uiteindelijk niet. Dan moet je de moed en de spirit vinden om het om te draaien en dat hebben we , tot 2-2, gedaan.' De middenvelder was zelf verantwoordelijk voor de 1-2. 'Beide goals kwamen snel achter elkaar en dat geeft een boost. Toen dacht ik wel nu gaan we er overheen, maar dat bleef helaas uit.

Memphis miste uiteindelijk de strafschop, waardoor Nederland niet wint en Klaassen baalt daarvan. Dat is zonde, normaal maakt hij ze altijd. Als je zoveel strafschoppen neemt, mis je ook af en toe', besluit de doelpuntenmaker.