Klaassen blij na zege Nederland op Senegal: 'Scoren en winnen: een topavond'

door Jesse ter Haar 21

Bron NOS

Klaassen blij na zege Nederland op Senegal: 'Scoren en winnen: een topavond'

door Jesse ter Haar 21

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen kijkt terug op een 'topavond', zo laat hij blijken in een interview met de NOS. Het Nederlands elftal speelde een zware wedstrijd tegen Senegal, maar mede dankzij een goal van de Ajacied werd er met 0-2 gewonnen en begonnen de Nederlanders het WK met succes.

De middenvelder begon nog op de bank en keek vol spanning toe. 'We zeiden op de bank: één moment gaat deze wedstrijd beslissen. Toen de goal van Cody (Gakpo, red.) viel, dacht ik: dit komt wel goed. Dat moet het gevoel altijd zijn. Het kan altijd gebeuren, maar ik had niet het gevoel dat het nog mis zou gaan.'

De speler van Ajax viel in de 79ste minuut in en moest in eerste instantie zorgen voor het openbreken van de wedstrijd. De brilstand stond immers nog op het bord. Uiteindelijk was het Gakpo die de wedstrijd écht openbrak, waarna Klaassen de wedstrijd in het slot gooide. 'Het voelde top. Een WK is waar iedereen van droomt. Als je dan mag scoren en winnen: een topavond', geeft Klaassen aan.

Het spel van Oranje was wat stroperig. Er werden maar weinig kansen gecreëerd door beide ploegen, zo merkt Klaassen op. 'Het was een moeilijke wedstrijd. Er waren aan beide kanten niet echt veel kansen. Ik denk dat we uiteindelijk verdiend winnen, maar het was weer een ander soort tegenstander dan waar we in Europa tegen spelen.'

Klaassen blij met succesvol begin

Al met al werd het een succesvol begin van het WK voor het Nederlands elftal. Het feit dat het spel nog niet overtuigend was, is nog geen reden tot zorg. 'Als je naar het scorebord kijkt, kun je dat zeggen. Ik ben gewoon blij. We hebben erop gehamerd dat het belangrijk is om de eerste wedstrijd goed te beginnen. Daar kunnen we mee verder', besluit de nummer tien.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.