Klaassen baalt van lege stadions: 'Als je het veld opkomt, is het wel schrikken'

door Bart Veenstra 4

Bron AT5

Klaassen baalt van lege stadions: 'Als je het veld opkomt, is het wel schrikken'

door Bart Veenstra 4

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen baalt als vanzelfsprekend van de afwezigheid van het publiek in de Johan Cruijff ArenA. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het niet toegestaan dat er fans zijn in de voetbalstadions.

Ajax won donderdagavond in een lege Johan Cruijff ArenA met 5-0 van Willem II. De doelpunten konden echter niet gevierd worden met de supporters van de Amsterdamse club. Klaassen baalt van de afwezigheid van de fans. 'Vorig jaar waren we er een soort van aan gewend. Maar als je nu voor de warming-up het veld opkomt, is dat wel schrikken. Ja, de stadionspeaker doet nog zijn best om er wat van te maken, maar het is niet hetzelfde', aldus Klaassen tijdens de persconferentie, waarvan de beelden te zien zijn bij AT5.

'Duidelijk dat het vanuit jezelf moet komen'

Dat Ajax desondanks met 5-0 won en vooral in de eerste helft goed speelde, doet Klaassen deugd. 'Ik denk dat we hebben laten zien dat we zonder de fans het onszelf ook kunnen opleggen. Het is wel duidelijk dat het nu echt vanuit jezelf moet komen, want die push krijg je niet vanuit het publiek.'

Voorlopig speelt Ajax zijn wedstrijden nog in lege stadions. De huidige coronamaatregelen gelden tot en met 18 december, al is de kans groot dat het demissionaire kabinet de maatregelen gaat verlengen en mogelijk zelfs gaat verzwaren.

De nieuwe Ajax X Adidas Teamgeist-collectie kun je hier vinden!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties