Kalokoh heeft geen haast: 'Nog een jaartje Jong Ajax zie ik wel zitten'

door Jesse ter Haar 62

Bron Ajax Life

Kalokoh heeft geen haast: 'Nog een jaartje Jong Ajax zie ik wel zitten'

door Jesse ter Haar 62

Bron Ajax Life

David Kalokoh heeft geen haast met het afdwingen van een vaste plek bij Ajax 1, zo vertelt hij in gesprek met Ajax Life. De aanvaller komt momenteel uit voor het Jong Ajax van trainer Dave Vos en zou er geen problemen mee hebben dat ook volgend seizoen nog te doen.

'De weerstand die je in de Keuken Kampioen Divisie krijgt, is groter. Het is meer fysiek', voelt de achttienjarige voorhoedespeler. 'Ik zei voor de grap al een keer dat ik nu opeens speel tegen mannen die al drie kinderen hebben! Ik kwam er de eerste seizoenshelft achter dat ik in fysiek opzicht nog moet groeien. Dat ik sterker moet worden.'

Zodoende weet Kalokoh dat hij ook in Jong Ajax nog voldoende te leren heeft en zal hij dan ook niet onrustig worden wanneer hij volgend seizoen nog niet doorbreekt in de hoofdmacht van de club. 'Ik zie het wel zitten om volgend seizoen nog een jaartje in Jong Ajax te spelen. Om mezelf te ontwikkelen. Om sterker te worden vooral. Dan ben ik twintig en wil ik er staan. Dan kijken we verder!'

Kalokoh bij Ajax

De talentvolle aanvaller is bezig aan zijn zesde seizoen als (jeugd)speler van Ajax. Kalokoh kwam uit voor Ajax O17 en O18 en sloot tijdens de afgelopen zomer definitief bij Jong Ajax aan. Tot op heden kwam hij dit seizoen al 23 keer uit voor de ploeg van Vos, maar verder dan twee doelpunten kwam hij nog niet. Daarnaast wist hij eenmaal een medespeler in staat te stellen om te scoren.

Afgelopen september nog, verlengde Kalokoh zijn contract in Amsterdam. De jongeling ligt nu tot medio 2027 vast bij de club waar hij sinds 2018 voor speelt. Daarvoor was hij actief in de jeugdopleiding van VVV-Venlo.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.