Jong Oranje met vijf Ajacieden in voorselectie op jacht naar EK-ticket

door Bart Veenstra 19

Bron Ons Oranje

Jong Oranje met vijf Ajacieden in voorselectie op jacht naar EK-ticket

door Bart Veenstra 19

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

Jong Oranje telt vijf spelers van Ajax in zijn voorlopige selectie voor de laatste drie EK-kwalificatiewedstrijden. Het elftal van bondscoach Erwin van de Looi hoopt zich in juni te kwalificeren voor het EK van 2023.

Namens Ajax behoren Brian Brobbey, Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Jay Gorter en Kenneth Taylor tot de voorselectie van Jong Oranje, zo valt op te maken op de website van de KNVB. In de voorselectie is ruimte voor 32 spelers, waaronder debutanten Denso Kasius (Bologna FC) en Hugo Wentges (ADO Den Haag). Op vrijdag 27 mei wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Jong Oranje speelt in juni drie EK-kwalificatiewedstrijden. Op vrijdag 3 juni speelt het elftal van Van de Looi op bezoek bij Moldavië. Enkele dagen later, op dinsdag 7 juni, wacht de thuiswedstrijd tegen Gibraltar.

De EK-kwalificatie wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Wales. Dit duel wordt gespeeld op zaterdag 11 juni. Wanneer Jong Oranje deze drie duels wint, is plaatsing voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië een feit.

Bekijk hieronder de voorselectie van Jong Oranje

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.