João da Silva vijf wedstrijden geschorst na rode kaart tegen PSV O16

door Wessel Kroon 15

Bron Ajax Showtime

Miguel João da Silva (15) heeft een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd gekregen na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen PSV O16. De jonge aanvaller speelde met Ajax O16 een uitwedstrijd in Eindhoven en werd in de 53e minuut naar de kleedkamer gestuurd door de scheidsrechter. Uiteindelijk verloor Ajax O16 de wedstrijd met 4-1.

In de eerste helft deed Ajax volledig mee en de ruststand was dan ook 1-1. Kort na rust ging het echter mis. João da Silva raakte zijn beheersing kwijt en sloeg een tegenstander. Voor die actie heeft hij een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd gekregen. Daarnaast had het veel effect op de wedstrijd, want na de rode kaart werd Ajax O16 overlopen en verloor de ploeg uiteindelijk met 4-1.

João da Silva doorgaat een moeizaam seizoen. Vorig seizoen maakte de Portugese aanvaller indruk door aan de lopende band te scoren. Aan het einde van het seizoen had hij bijna veertig doelpunten gemaakt. Om die reden tekende hij afgelopen zomer ook zijn eerste contract en werd hij vervroegd doorgeschoven naar Ajax O17. Hij maakt tot nu toe echter vooral minuten in Ajax O16.

Ajax O16 dit seizoen

Niet alleen João da Silva heeft het moeilijk dit seizoen. Heel Ajax O16 beleeft een moeizame periode. De ploeg van trainer Dennis van den IJssel bekleedt momenteel de vierde plek op de ranglijst. Sinds dit seizoen speelt Ajax O16 in een 3-4-3-systeem en daar lijkt de ploeg nog steeds aan te moeten wennen. Het werkt echter ook geregeld in het voordeel van de Amsterdammers. Veel tegenstanders kunnen moeilijk grip krijgen op de ploeg door de extra middenvelder van Ajax O16. Echter is Ajax O16 in verdedigend opzicht kwetsbaar. Door de driemansverdediging ontstaat er vaak ruimte in de as, waardoor de ploeg kwetsbaar is voor tegenstoten.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)