Jetten stelt zich voor: 'Was heel speciaal om terug te keren naar mijn geboorteland'

door Gino Haverkamp 17

Bron Ajax.nl

Jetten stelt zich voor: 'Was heel speciaal om terug te keren naar mijn geboorteland'

door Gino Haverkamp 17

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Lucas Jetten moest in de eerste maanden van het seizoen wennen aan zijn nieuwe team: Ajax O17. De verdediger is pas vijftien jaar oud, maar heeft een lichting overgeslagen. Dat ging gepaard met de nodige uitdagingen, maar de Ajacied is blij met waar hij nu staat.

Jetten speelt sinds 2015 bij Ajax en kwam over van Sparting Martinus. Via een talentendag werd hij uitgenodigd om bij Ajax te komen voetballen. 'Mijn moeder en opa vertelden het mij. Ik was superblij toen ik het nieuws te horen kreeg, het was echt een lichtpunt', zegt hij op de officiële website van Ajax.

Zijn moeder heeft Jetten als klein kind geadopteerd. De Ajacied komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar zijn moeder destijds werkte. In 2020 keerde hij met de Ajax Foundation voor even terug naar zijn geboorteland. 'Het was heel speciaal om terug te gaan naar mijn geboorteland en te zien hoe de omstandigheden van de kinderen daar zijn. De mensen leven daar armer dan in Nederland en ik vond het mooi om te zien dat de Ajax Foundation daar verandering in heeft proberen te brengen.'

Wennen aan niveau Ajax O17

De linkervleugelverdediger is er trots op dat hij een lichting heeft overgeslagen. 'In het begin was het wennen hoor', voegt hij er aan toe. 'Fysiek, conditioneel en spelen tegen grote jongens. Dankzij de hulp (van trainers en teamgenoten, red.) loop ik nu nergens meer tegenaan. In de jeugd speelde ik ook altijd tegen oudere jongens.'

Denk je dat Kroatië wint van Marokko? Zet in en krijg 2,25 keer je inzet terug.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.