Jetten beloond met plek bij Jong Ajax: 'Wordt een behoorlijke uitdaging, maar ik ga er gewoon voor'

door Jari Perridon 40

Bron Ajax

Jetten beloond met plek bij Jong Ajax: 'Wordt een behoorlijke uitdaging, maar ik ga er gewoon voor'

door Jari Perridon 40

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Lucas Jetten vindt het een grote eer dat hij op maandagavond de Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst mocht nemen, zo laat hij weten op de officiële kanalen van de Ajax. De zeventienjarige Jetten speelt al sinds 2015 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers en kwam afgelopen seizoen in actie voor Ajax O18. In de zomer van 2023 tekende Jetten een contract dat hem tot en met 30 juni 2026 aan Ajax verbindt.

'Het is een grote eer. Ik heb veel grote namen deze prijs eerder zien winnen, dus het is een grote eer dat ik de prijs nu in ontvangst mag nemen', begint Jetten voor de camera van Ajax TV. In het verleden heeft de jongeling andere grote namen met de prijs in handen gezien. 'Ik weet dat Matthijs de Ligt de prijs heeft gewonnen. Ook Ryan Gravenberch heeft hem ooit gewonnen, volgens mij. Dat zijn namen die het nu erg goed doen in het betaald voetbal.'

Jetten ziet in dat hij zich goed ontwikkelt 

Als beloning voor zijn goede ontwikkeling, gaat Jetten komend seizoen deel uitmaken van Jong Ajax. 'Ik heb een goede ontwikkeling doorgemaakt. Zowel vorig jaar als dit jaar. Dit seizoen werd ik voor de tweede seizoenshelft aangewezen als aanvoerder van de O18. Ik heb een goede bijdrage kunnen leveren aan het team. Als beloning word ik doorgeschoven naar Jong Ajax volgend seizoen. Dat wordt een behoorlijke uitdaging, maar we gaan er gewoon voor', klinkt Jetten ambitieus.

In de jeugd kwam Jetten op verschillende posities in actie. Het maakt hem zelf niet heel veel uit op welke positie hij zal doorbreken in Amsterdam. 'Ik kan op veel verschillende posities uit de voeten. Als het later een andere positie wordt is dat geen probleem, maar ik denk dat de focus voor nu ligt op de linksbackpositie.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Beuker ziet veel potentie in Jetten

Volgens directeur voetbal Marijn Beuker ontvangt Jetten de prijs niet alleen vanwege zijn goede prestaties, maar juist omdat hij die prestaties heeft geleverd in een leeftijdscategorie die ouder is dan dat hij is. 'Hij brengt veel dreiging en flair op zijn positie. De trainers zijn ontzettend positief geweest over zijn bijdrage. Wij vinden ook dat hij het potentieel heeft om verder te groeien. Dus al met al een zeer terechte winnaar van deze Abdelhak Nouri Trofee', stelt Beuker.

'Hij is een van onze talenten die wij continu willen uitdagen. Hij moet dat nu gaan doen bij Jong Ajax. Dat is weer een niveau hoger. Hij moet wederom vervroegd doorgroeien. Dan moet je eerst goed leren wennen om op dat niveau ook weer het verschil te kunnen maken. Hij zal weer een ongelofelijke ontwikkeling door moeten gaan maken. Dat is het maatwerk waar we met alle talenten naar kijken. Zeker voor Lucas is het voor volgend seizoen goed om eerst aan te haken bij het niveau en dan kijken of hij tegen die fysiek sterke tegenstanders ook het verschil kan maken', vervolgt de directeur voetbal.

Jetten weet in ieder geval al wat zijn ambities zijn voor komend seizoen en steekt dit niet onder stoelen of banken. 'Komend seizoen wil ik een vaste waarde worden voor Jong Ajax en gewoon zoveel mogelijk minuten blijven maken.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.