Jansen adviseert Ajax: 'Ik zou Proper blind halen'

door Jari Perridon 119

Bron ESPN

Jansen adviseert Ajax: 'Ik zou Proper blind halen'

door Jari Perridon 119

Bron ESPN

Anco Jansen is onder de indruk van NEC-speler Dirk Proper. De middenvelder was afgelopen weekend met een goal belangrijk tijdens de 2-0 zege van NEC tegen Sparta Rotterdam. In gesprek met ESPN adviseert hij onder meer AZ en Ajax om de 22-jarige spelverdeler van de Nijmegenaren in te lijven.

Voor Jansen was Proper de speler van het weekend. 'Ik ben een echte liefhebber. Ik kijk bij een wedstrijd altijd eerst naar de opstellingen en dan ga ik op zoek naar mooie voetballers. Daarom had ik dit weekend ook een heerlijk wedstrijdje', aldus Jansen, die analist was bij de wedstrijd tussen NEC en Sparta Rotterdam. 'Dirk Proper speelde daar echt een geweldige wedstrijd. Die speelt sowieso een heel goed seizoen. Jammer dat hij vijf minuten voor tijd geblesseerd raakte, want dat kost hem de halve finale van de beker.'

Stokje overgenomen van Schöne

'Het is wel een mooi verhaal', gaat de ex-prof verder. 'Groot geworden onder de vleugels van Lasse Schöne en nu heeft hij het stokje van hem overgenomen en Lasse Schöne uit de basis gespeeld. Hij is ook aanvoerder van Jong Oranje. Hij is aan de bal heel goed, en heeft met rechts en links een goede pass. Hij kijkt heel goed om zich heen, maar in het verdedigen is hij ook agressief en hij pakt veel ballen af. Ik zou hem als AZ blind halen, en als Ajax al helemaal.'

Bij NEC beschikt Proper over een contract dat nog loopt tot medio 2025. Bij Ajax staat waarschijnlijk een grote schoonmaak op de planning voor aankomende zomer en daarbij is het ook van belang dat er nieuwe spelers komen om de selectie te versterken. Proper wordt dus door Jansen gezien als een goede optie voor de Amsterdammers.

Poll: Is Proper een goede versterking voor Ajax?
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.