Gouka: 'PSV heeft bewezen dat als je de knip trekt voor de juiste spelers je snel stappen vooruit kan zetten

door Jari Perridon 106

Bron Algemeen Dagblad

Gouka: 'PSV heeft bewezen dat als je de knip trekt voor de juiste spelers je snel stappen vooruit kan zetten

door Jari Perridon 106

Bron Algemeen Dagblad

Mikos Gouka ziet dat Ajax voor een megaklus staat aankomende zomer. Dit is te horen bij de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Ajax moet van veel spelers af deze zomer. Daarnaast moeten er nieuwe spelers gehaald worden en moet er een nieuwe trainer komen-. Hij is van mening dat Ajax nog wel een goede "portemonnee" heeft en met gerichte aankopen weer kan meedraaien in de top volgend seizoen.

'Dit seizoen is uitzitten voor Ajax. Ik heb echt nog nooit zo een slecht Ajax gezien. Dat het zo slecht zou gaan bij Ajax, zo kort nadat het een tijd lang echt goed is geweest, had ik nooit verwacht', begint Gouka. Volgens hem staat aanstaand algemeen directeur Alex Kroes voor een enorme opgave de komende maanden. 'Ajax heeft het voordeel dat er geld is, maar ze moeten af van spelers die net zijn vastgelegd. Dat kost ze geld. Over het algemeen is Ajax wel goed in het verkopen van spelers zonder te veel verlies te lijden, maar je moet ook nog de juiste spelers halen en een trainer', vervolgt hij.

Vergelijking met het PSV van vorig seizoen

Volgens Gouka is het lastig om voor alle spelers te bepalen wie wel het niveau heeft voor Ajax en wie niet. 'Het is moeilijk om te zeggen, "die kan echt niet." Het kan ook zomaar zo zijn dat je nu een bepalende speler bent en volgend seizoen de nummer veertien of vijftien van de selectie.' Vervolgens doet Gouka een opvallende uitspraak. Hij ziet een overeenkomst tussen het PSV van vorig seizoen en het huidige Ajax. 'PSV was vorig jaar niet zo slecht als dat Ajax nu is. Daar is misschien wel een basis geweest waardoor ze met een paar aankopen verder konden, dit ontbreekt nu bij Ajax. Maar PSV heeft wel bewezen dat als je de knip trekt voor de juiste spelers je snel stappen vooruit kan zetten.'

Volgens de journalist klopt het totaalplaatje nog altijd niet bij de Amsterdammers. 'Het allerbelangrijkste is dat spelers duidelijkheid hebben, in hoe ze druk zetten en wat ze moeten doen als een tegenstander anders opbouwt dan verwacht. Daar is een trainer zo belangrijk voor. Als je een goede trainer hebt en de juiste spelers erbij, denk ik dat je weer razendsnel mee kan doen in de top.'

Aankomende transferzomer

Ajax zal komende zomer minder geld uit kunnen geven als Champions League-voetbal daadwerkelijk wordt misgelopen. Gouka denkt dat het interessant wordt om te zien hoe de grote clubs gaan strijden om dezelfde posities. 'Normaal gesproken knokken Ajax en PSV nog weleens om een speler, maar het kan ook zo zijn dat spelers nu denken "er is zoveel schade aangericht bij Ajax, ik wil niet onderdeel zijn van een wederopbouw, maar spelen bij een club waar ik prijzen kan winnen".' Een ding is duidelijk, de Amsterdammers moeten enorm veel herstelwerkzaamheden verrichten de komende maanden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.