Janse spreekt over interesse Leverkusen: 'Ajax heeft toen gezegd: we willen hem behouden'

door Bart Veenstra 83

Bron PZC

Janse spreekt over interesse Leverkusen: 'Ajax heeft toen gezegd: we willen hem behouden'

door Bart Veenstra 83

Bron PZC

Laatst geüpdatet

Dies Janse is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van Ajax. In de afgelopen winter was er interesse vanuit Bayer Leverkusen - waar Ajax Showtime destijds berichtgeving van deed - maar Ajax wilde de talentvolle verdediger uit Zeeland niet laten gaan. Het deed de jonge mandekker goed, zo vertelt hij in de podcast van PZC.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Janse, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2026, stond in januari in de belangstelling van het Duitse Bayer Leverkusen. 'Dat was afgelopen winter. Zelf heb ik daar niet heel veel mee te maken gehad, maar de interesse was er wel', vertelt de Zeeuw. 'Mijn zaakwaarnemers hebben dat toen bij Ajax neergelegd. Ajax heeft toen eigenlijk gezegd: we willen hem behouden.'

En dat deed Janse maar al te goed, zo vertelt hij. 'Dat is misschien wel het grootste compliment dat je kunt krijgen', stelt het talent. 'Ik weet niet of het bedrag (vijf miljoen euro, red.) klopt, maar het is een grote eer als Ajax zegt: we willen je behouden en we zien wel wat in hem. Voor mij is het ook een reden geweest om niet verder te gaan kijken.'

Janse supporter Turkije op dit EK

Bij Ajax heeft Janse concurrentie van onder meer Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan. Laatstgenoemde zal zich voorlopig nog niet melden in Amsterdam en nu de voorbereiding begint, lonken er kansen voor Janse. 'Vorig seizoen hebben veel jongens vanuit Jong bij Ajax 1 kunnen aansluiten. Tijdens de voorbereiding is het een ideaal moment om te snuffelen bij 1. Kaplan is met Turkije mee naar het EK, hij speelt op mijn plekje. Ik ben nu voor Turkije op het EK, zodat hij zo lang mogelijk weg is en ik voor mijn kans ga', is Janse eerlijk.

De verwachting is dat Janse het komende seizoen vooral zal gaan spelen voor Jong Ajax. Bij dat elftal krijgt hij te maken met Frank Peereboom als trainer. Hij kent de oefenmeester uit Lisse van Ajax O18 en dus is hij blij met de keuze van Ajax. 'Ik zie dat wel als een voordeel', zegt Janse. 'Het is een trainer die ik al ken en ik weet wat ik aan hem heb. Hij is vrij slim, kan ik je vertellen', klinkt het positief.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.