Janse houdt zich staande bij Ajax 1: 'Ik kan mee in het tempo, een heerlijk gevoel'

door Jesse ter Haar 74

Bron Ajax TV

Janse houdt zich staande bij Ajax 1: 'Ik kan mee in het tempo, een heerlijk gevoel'

door Jesse ter Haar 74

Bron Ajax TV

Dies Janse is blij om in de voorbereiding onderdeel van Ajax 1 te mogen zijn, zo laat hij blijken in gesprek met Ajax TV. De centrumverdediger merkt dat het niveau wat hoger ligt, maar desalniettemin voelt hij goed mee te kunnen met de hoofdmacht.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

'Het bevalt erg goed', geeft hij aan na afloop van Ajax - PEC Zwolle (0-1). 'Het tempo ligt behoorlijk hoger, maar ik kan me tot nu toe goed staande houden. Ik kan mee in het tempo en dat is een heerlijk gevoel. Hier en daar zijn er puntjes die ik moet verbeteren, maar dat vind ik ook niet gek voor een eerste wedstrijd in het eerste.'

Ondanks zijn pas achttienjarige leeftijd probeert Janse zich te laten zien aan Ajax-trainer Francesco Farioli. Hij hoopt de Italiaan vrijdagmiddag ook op de hoogte te hebben gebracht van zijn spel in balbezit. 'Ik heb heel veel passes door de linies kunnen geven en een aantal crossballen op Forbs', noemt het talent op. 'Daar ben ik wel blij mee.'

Ajax is pas sinds kort begonnen aan de voorbereiding, maar al meermaals kwam naar voren dat Farioli er op het trainingsveld geen gras over laat groeien. Janse beaamt dat en komt erover te spreken. 'De trainer zit er behoorlijk kort op in de voorbereiding. Voornamelijk in het intensiteit leveren en het drukzetten. Je krijgt de kreet ‘allez, allez, allez’ voortdurend om je oren. Aan de bal moeten we verder de vrije man zoeken. Zo simpel is het eigenlijk', lacht de verdediger.

Voorbereiding Ajax

Met de wedstrijd tegen PEC Zwolle is de eerste grote stap in de voorbereiding van Ajax gezet. Het betrof de eerste in een reeks oefenwedstrijden, die wordt vervolgd op dinsdag 9 juli. Dan is namelijk STVV de tegenstander van de Amsterdammers. De wedstrijd tegen PEC Zwolle was nog besloten, maar dinsdag is dat anders. Op het terrein van amateurclub OWIOS in Oldenbroek moeten Farioli en de zijnen de volgende stap zetten.

Na dinsdag volgen er nog drie oefenwedstrijden. Rangers FC, Al Wasl en Olympiakos fungeren nog als sparringpartner alvorens Ajax op 25 juli zijn eerste wedstrijd speelt. In de tweede voorronde van de Europa League is FK Vojvodina de tegenstander. De Amsterdammers beginnen het tweeluik in eigen huis, waarna een week later de return volgt.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.