Huntelaar grapt met president Pachuca: 'Misschien kan ik nu weer naar Mexico komen'

door BadembaBarrie 66

Bron Ajax

Huntelaar grapt met president Pachuca: 'Misschien kan ik nu weer naar Mexico komen'

door BadembaBarrie 66

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Klaas-Jan Huntelaar was namens Ajax aanwezig bij de bekendmaking van de samenwerking met CF Pachuca. Daarbij spraken zowel hij als Jesus Martínez, de president van Pachuca hun blijdschap uit met de samenwerking tussen de twee clubs. Tussendoor vonden beide heren ook nog even tijd voor een grapje, zo valt te zien op de site.

De samenwerking is vanuit Ajax' perspectief in eerste instantie vooral gericht op het delen van informatie wat betreft de ontwikkeling van talenten, gezien ook Pachuca bekend staat om zijn jeugdopleiding. 'Van ons uit kunnen we natuurlijk een hele hoop informatie delen qua training, manier van opleiden en voor ons is het heel belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er op andere continenten speelt qua talent', vertelt Huntelaar.

Martínez kijkt zowel naar de korte als de langere termijn. 'We zijn erg tevreden en ervan overtuigd dat we een goede samenwerking met Ajax hebben. We verwachten dat er vrij snel spelers van Pachuca bij Ajax zullen voetballen', alvorens hij de blik verder de toekomst in richt. 'Wij geloven dat er in de toekomst zeker meer spelers van Pachuca in Nederland zullen spelen en nog beter wordt het met deze samenwerking als spelers hier gaan spelen. En waarom niet denken aan een toekomst waarin spelers van Ajax bij Pachuca komen spelen.'

'Hij hoeft zich geen zorgen te maken'

Nadat de formaliteiten zijn afgerond en het tijd is voor het foto moment kan Huntelaar het niet laten nog een plaagstootje uit te delen. De spits schoot in de achtste finale van het WK 2014 de winnende strafschop binnen namens Nederland tegen Mexico. Een strafschop die Arjen Robben op onrechtmatige wijze verdiende, zo vindt men nog altijd in Mexico. Het is tot op de dag van vandaag een gevoelig onderwerp onder de voetbalminnende Mexicanen.

'Na de goal ben ik niet meer naar Mexico geweest, misschien dat ik nu weer kan komen, haha', lacht Huntelaar terwijl hij naast Martínez gaat staan voor de foto's. De president van Pachuca lijkt het grapje wel te kunnen waarderen en lacht hartelijk terug. 'Ja, je kunt komen.' Bij Ajax TV doet hij vervolgens ook nog een gekscherende belofte. 'Ik heb hem (Huntelaar, red.) van harte uitgenodigd om op bezoek te komen in Mexico. Hij hoeft zich geen zorgen te maken, we zullen goed op hem letten, haha.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties