Hoever ging niet voor het geld naar Liverpool: 'Voelde meer waardering'

door Bart Veenstra 127

Bron ESPN

Hoever ging niet voor het geld naar Liverpool: 'Voelde meer waardering'

door Bart Veenstra 127

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ki-Jana Hoever koos vier jaar geleden voor Liverpool omdat die club het beste plan met hem had. Dat vertelt het voormalig Ajax-talent, dat het komende seizoen op huurbasis voor PSV speelt, tegenover ESPN.

Hoever, nu twintig jaar oud, verliet Ajax op zestienjarige leeftijd om bij Liverpool te gaan spelen. Over spelers die de jeugdopleiding van Ajax verruilen voor die van een club in het buitenland wordt vaak gezegd dat zij het voor het geld doen. Hoever ontkent dat het bij hem om geld ging.

'Liverpool kwam in mijn ogen met het beste plan', zegt Hoever nu. 'Iedereen denkt dat het om het geld ging, maar ik had het gevoel dat ze me in Liverpool meer waardeerden dan bij Ajax in die tijd', aldus de verdediger, die Liverpool inmiddels al officieel heeft ingeruild voor Wolverhampton Wanderers. Bij die laatste club kwam hij niet veel aan spelen toe, waardoor hij nu op huurbasis bij PSV hoopt te spelen.

'Maakt indruk als Van Nistelrooij je wilt hebben'

Dat Hoever voor PSV heeft gekozen, heeft te maken met trainer Ruud van Nistelrooij. 'Het maakt gewoon indruk als Ruud van Nistelrooij je wilt hebben. De manier waarop hij over voetbal praat sprak me aan, maar ook de doelstellingen die hij voor komend seizoen heeft gesteld.'

PSV haalde deze zomer meer nieuwe spelers. Zo werden ook Walter Benitez, Xavi Simons, Guus Til en Luuk de Jong voor de basis gehaald. De spelers moeten nog aan elkaar wennen, zo vertelt Hoever. 'Voor de meesten van ons is het een nieuwe trainer, met een nieuw systeem. Maar we hebben zeker een sterke groep, waarmee we mooie dingen kunnen bereiken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.