'Hendriks overtuigde RvC en Van der Sar om Mislintat aan te stellen'

door Jesse ter Haar 302

Bron De Telegraaf

'Hendriks overtuigde RvC en Van der Sar om Mislintat aan te stellen'

door Jesse ter Haar 302

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Maurits Hendriks is hoofdverantwoordelijk voor het binnenhalen van Sven Mislintat, zo schrijft men bij De Telegraaf. Hendriks wilde met Ajax een nieuwe weg inslaan en inzetten op data-scouting, waarna hij de Raad van Commissarissen en Edwin van der Sar overtuigde om met Mislintat in zee te gaan.

Aanvankelijk was Ajax van plan om Julian Ward aan te stellen als de nieuwe directeur voetbalzaken, maar Ward zelf haakte na gesprekken met Van der Sar af. De RvC besloot vervolgens een headhuntersbureau in te schakelen in de zoektocht naar een nieuwe kandidaat. Hendriks, Chief Sports Officer van Ajax, kreeg het idee om een nieuwe weg in te slaan en aan de slag te gaan met data-scouting. Mislintat stond erom bekend, want hij had toen al een bedrijf (Matchmetrics) dat zich richtte op data-scouting en leverde dat systeem eerder al bij een club als Arsenal.

Toen Mislintat bij Ajax voorgelegd werd, was de club naar verluidt op de hoogte van de twintig procent aan aandelen die de bestuurder in Matchmetrics had. Het was uiteindelijk Hendriks die de RvC en ook Van der Sar wist te overtuigen om met Mislintat een samenwerking aan te gaan. 'Zo drukte Hendriks de komst van de Duitser door', valt te lezen bij de krant.

Mislintat krijgt vrije hand

Dat Mislintat vervolgens de vrije hand kreeg in het transferbeleid van Ajax, kwam door een machtsvacuüm dat was ontstaan en nog altijd voortduurt. Na het vertrek van Van der Sar zat Ajax zonder algemeen directeur en had Mislintat met Hendriks een man binnen die club die achter de werkwijze van de Duitser stond. Daarnaast haalde hij met Maurice Steijn een trainer zonder ervaring bij een topclub binnen. Bij de krant vermoedt men dat een trainer van grotere statuur de handelswijze van Mislintat al in een eerder stadium niet zou hebben geaccepteerd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.