Heitinga: 'Dat is wat je wilt: dat we trainen zoals we spelen en andersom'

door Bart Veenstra 12

Bron De Telegraaf

Heitinga: 'Dat is wat je wilt: dat we trainen zoals we spelen en andersom'

door Bart Veenstra 12

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

John Heitinga ziet dat Ajax in de afgelopen weken niet alleen op de ranglijst vooruitgang heeft geboekt. De trainer won zondag op bezoek bij sc Heerenveen zijn zevende Eredivisie-wedstrijd op rij en in de afgelopen periode klom Ajax - sinds het aantreden van Heitinga - van plek vijf naar plek twee. Zondag kan Ajax de koppositie overnemen van Feyenoord.

Daarvoor moet het wel winnen van de Rotterdamse titelconcurrent. Dat Ajax nu in deze positie is, had Heitinga eind januari niet durven hopen, zo laat hij weten. 'Ik wist wel dat er veel kwaliteit in de groep zit, maar het enige dat de rest van de staf, de spelers en ik konden doen, was ervoor zorgen dat we terugkwamen in de titelstrijd. Daarbij was het zaak eerst wedstrijden te winnen en vertrouwen te tanken', wordt de oefenmeester geciteerd door De Telegraaf.

In de afgelopen weken is dat uitstekend gelukt, zo vindt Heitinga. De trainer weet dat de buitenwacht alleen de momenten in de stadions ziet. 'Maar wij zijn op dag-niveau constant met elkaar bezig. De afgelopen week was er een waarin we eindelijk geen midweeks programma hadden. Bij de laatste grote partij die we speelden, moesten er bijna een scheidsrechter, twee assistenten en een VAR aan te pas komen. Zo fel ging het eraan toe. Dat is wat je wilt: dat we trainen zoals we spelen en andersom.'

Letterlijke kopzorgen voor Ajax

Toch zijn er ook nog altijd zorgen omtrent Ajax. De club kreeg dit seizoen al veertien kop-tegendoelpunten te verwerken. Heitinga heeft niet alle tegendoelpunten op zijn netvlies staan, al weet hij wel dat het belangrijk is dat men goed staat in het druk zetten en wie er van de tegenstander aan de bal komt. 'Daarnaast is het een cliché dat je die voorzet eruit moet halen. Vervolgens moet het verdedigend beter in het strafschopgebied. En dat gaan we ook beter doen. We zullen het analyseren en met de groep bespreken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.