'Álvarez heeft de knop weer omgezet naar waar hij goed in is'

door Bart Veenstra 32

Bron De Telegraaf

'Álvarez heeft de knop weer omgezet naar waar hij goed in is'

door Bart Veenstra 32

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez en Mohammed Kudus hebben na hun optreden tegen sc Heerenveen een plek in het Elftal van de Week van De Telegraaf verdiend. Rapporteur Ferdi Vierklau zag de twee spelers namens Ajax uitblinken en hij is in zijn oordeel dan ook lovend over de twee Ajacieden.

Allereerst is Vierklau, die tussen 1998 en 2003 onder contract stond bij Ajax, vol lof over Álvarez. 'Hij heeft tegen sc Heerenveen gewoon weer heel veel ballen onderschept en scoorde ook nog eens, dus hij beleefde een mooie middag. Hij is weer een stabiele factor. Hij leek eerder dit seizoen bezig vooral uit het spel weg te blijven, maar heeft de knop weer omgezet naar waar hij goed in is. Als ik hem dan ook nog ineens door de as zie dribbelen, dan denk ik: hij gaat dus ook vooruit betere keuzes durven maken.'

Ook Kudus krijgt de complimenten van Vierklau. De oud-verdediger vergelijkt hem met Xavi Simons van PSV. 'Hij eist heel veel ballen op, komt de ballen halen om de aanval op te zetten en creëert veel gevaar. Als hij gaat dribbelen oogt het soms wat rommelig, maar in de herhaling zie je dan pas hoe knap het is gezien wat hij onderweg soms te verduren krijgt.'

Ajax en Feyenoord treffen elkaar zondag

Ajax won het duel met sc Heerenveen met 2-4. Zodoende doet Ajax nog altijd volop mee om de landstitel. Koploper Feyenoord won later op de zondag met 2-1 van FC Volendam, waardoor de Rotterdammers nog altijd een voorsprong hebben van drie punten op Ajax. Aankomende zondag staan beide titelkandidaten tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.