Heijblok nieuwe keeperstrainer Jong Ajax

door Thijs Zwagerman 61

Bron Ajax Showtime

Heijblok nieuwe keeperstrainer Jong Ajax

door Thijs Zwagerman 61

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Erik Heijblok (op de foto rechts) is de nieuwe keeperstrainer van Jong Ajax. De voormalig doelman werkt al sinds 2015 in de Ajax-opleiding als keeperstrainer, maar na het jarenlang trainen van jeugdkeepers in verschillende leeftijdscategorieën maakt Heijblok nu promotie naar Jong Ajax.

Bij de ploeg van hoofdtrainer John Heitinga is de 45-jarige Heijblok de opvolger van de vertrokken René Stam. Stam was als keeperstrainer maar liefst twaalf jaar actief voor Ajax, maar besloot deze zomer zelf om te vertrekken.

Heijblok was vervolgens een logische opvolger. De keeperstrainer staat er goed op binnen de Ajax-opleiding en vertolkte de afgelopen jaren onder meer een positieve rol in de sterke ontwikkeling van de gebroeders Charlie (18) en Tommy Setford (16).

Verleden als profkeeper

Heijblok heeft naast zijn jarenlange ervaring als keeperstrainer van de Ajax-jeugd ook een verleden als profkeeper. In 2003 maakte hij zijn debuut voor Haarlem, waarna hij na ruim honderd wedstrijden verkaste naar Ajax. Bij de Amsterdammers werd Heijblok derde keeper achter Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar. Zijn tijd bij Ajax bleef beperkt tot één seizoen, waarin hij alleen in het na verlenging gewonnen bekerduel met Kozakken Boys speelminuten maakte. Na Ajax speelde Heijblok nog voor De Graafschap, AZ en FC Volendam. In 2014 zette hij een punt achter zijn actieve loopbaan.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties