'Hato vroeg om terugkeer Bogarde in staf Ajax; vooralsnog geen gehoor aan gegeven'

door Bart Veenstra 126

Bron De Telegraaf

'Hato vroeg om terugkeer Bogarde in staf Ajax; vooralsnog geen gehoor aan gegeven'

door Bart Veenstra 126

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato zou Ajax onlangs hebben gevraagd om Winston Bogarde terug te halen naar de club. Dat meldt De Telegraaf. Vooralsnog is er geen gehoor zijn gegeven aan de wens van de talentvolle verdediger van Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

In de afgelopen weken heeft Hato met Winston Bogarde gewerkt aan zijn verdedigende kwaliteiten. Aan die trainingen deed ook FC Utrecht-verdediger Ryan Flamingo mee. Beelden van deze trainingen kwamen eerder al naar buiten.

Hato verlengde enkele weken geleden zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2028. Tijdens de onderhandelingen heeft Hato aangegeven dat hij Bogarde graag ziet terugkeren als specialistentrainer voor de verdedigers. Ajax heeft daar vooralsnog geen gehoor aan gegeven, zo schrijft De Telegraaf.

Denk jij dat Oranje wint van Frankrijk? Zet in en ontvang 3,65 keer je inzet terug! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Bogarde was lange tijd onderdeel van de technische staf van Ajax. Na het vertrek van Erik ten Hag bij de Amsterdamse club vertrok ook Bogarde uit de hoofdstad. De trainer die toen werd aangesteld, Alfred Schreuder, koos voor andere assistent-trainers in zijn technische staf. Sindsdien is de roep om een terugkeer van Bogarde - zeker vanuit supporterskringen - bij Ajax groot. Na zijn vertrek bij Ajax werkte Bogarde nog enige tijd als assistent-trainer van Patrick Kluivert bij Adana Demirspor.

bogarde ajax reiziger
Winston Bogarde als assistent-trainer van Ajax.

Hato begonnen aan voorbereiding

Hato is met Ajax begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De verdediger was eerder deze week zeer te spreken over Ajax' nieuwe trainer Francesco Farioli. 'Ik heb veel gelezen over zijn voetbal, ik ben heel benieuwd', zei Hato, die vooral enthousiast is over de manier van voetballen onder Farioli. 'Ik heb gezien dat het veel vanuit achteruit opbouwen is, dat past wel bij mij.'

Voor Hato zijn het persoonlijk mooie tijden, maar met Ajax gaat het de laatste tijd een stuk minder dan voorheen. In de afgelopen twee seizoenen eindigde Ajax als nummer drie en nummer vijf en prijzen werden niet gewonnen. Er is dus volop werk aan de winkel dus in Amsterdam, zo weet ook Hato. 'Ik wil heel graag prijzen winnen met Ajax. Dat is me nog niet gelukt, dus daar ga ik wel voor dit seizoen.'

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.