Halilovic lijkt te hinten op Ajax als favoriete club: 'Hopelijk zal ik er ooit spelen'

door Jesse ter Haar 91

Bron Voetbal International

Halilovic lijkt te hinten op Ajax als favoriete club: 'Hopelijk zal ik er ooit spelen'

door Jesse ter Haar 91

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Alen Halilovic lijkt stiekem te hopen op een toekomstig dienstverband bij Ajax. De Kroaat van Fortuna Sittard heeft in zijn carrière al voor heel wat aansprekende clubs gespeeld, maar één van zijn favoriete clubs mist nog.

'Ik heb voor drie van mijn favoriete clubs gespeeld', aldus de linkspoot in gesprek met Voetbal International. 'Barcelona, AC Milan, Dinamo Zagreb. Er is er nog eentje over. Het is een Nederlandse club, hopelijk zal ik er ooit voor spelen.'

Recent liet Rafael van der Vaart zich lovend uit over Halilovic. Hij vertelde zelfs te hebben gehoopt dat Ajax hem zou halen. Wanneer Halilovic dit aanhoort, begint hij te glunderen en lijkt hij zijn laatste favoriete club te verraden. 'Rafael was een ongelooflijke speler. Hij had een beter schot dan ik, verder zie ik veel raakvlakken. Dat hij nu zo positief over mij is, geeft me een boost', vertelt hij.

Momenteel gaat het Ajax niet voor de wind. De club staat veertiende in de Eredivisie en kent een historisch slechte start van het seizoen. Toch zal de status van Ajax in ieder geval voor Halilovic niet veranderen. 'Ajax is voor mij de grootste club van Nederland, historisch gezien. Ze hebben het nu even moeilijk met een jong team, maar met één goede wedstrijd kan het daar weer gaan draaien.'

Halilovic naar Ajax?

In de afgelopen transferperiode trok Sven Mislintat namens Ajax met Josip Šutalo, Jakov Medic en Borna Sosa al drie Kroaten aan. Of de Amsterdammers er dan niet verstandig aan zouden doen door er nog een vierde aan toe te voegen? 'Ik ben pas net begonnen bij Fortuna. Hier ben ik gelukkig', reageert Halilovic.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.