Godts speelgerechtigd, Tommy Setford debuteert in Jong Ajax-selectie

door Thijs Zwagerman 34

Bron Ajax Showtime

Godts speelgerechtigd, Tommy Setford debuteert in Jong Ajax-selectie

door Thijs Zwagerman 34

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jong Ajax kan maandagavond tegen MVV Maastricht beschikken over nieuweling Mika Godts. De aanvaller, die door Ajax eind januari werd overgenomen van KRC Genk, is voor het eerst sinds zijn komst speelgerechtigd. Tegen MVV Maastricht maakt doelman Tommy Setford zijn debuut in de selectie van Jong Ajax.

Foto: AFC Ajax

De transfer van Godts van KRC Genk naar Ajax kwam op de laatste dag van de winterse transferperiode rond, maar vervolgens duurde het nog een tijd voordat Ajax Godts ook daadwerkelijk speelgerechtigd kon krijgen. Dit is inmiddels gelukt, waardoor de Belgische vleugelaanvaller tegen MVV Maastricht zijn debuut zou kunnen maken.

Dat geldt ook voor de talentvolle keeper Tommy Setford. Hij debuteert maandagavond op De Toekomst namelijk in de wedstrijdselectie van Jong Ajax. De zestienjarige Tommy zal op de bank zitten en zijn twee jaar oudere broer Charlie Setford verdedigt tegen MVV Maastricht het doel. Het is voor de tweede keer in hun prille carrières dat Charlie en Tommy tot de wedstrijdselectie van hetzelfde team behoren. Eerder dit seizoen beleefden de broers deze primeur tijdens de mini-Klassieker tegen Feyenoord O18.

Verder kan Jong Ajax tegen MVV Maastricht ook beschikken over Diyae Jermoumi en Stanis Idumbo Muzambo. Beide talenten maakten recentelijk na blessureleed hun rentree voor Ajax O18 en behoren tegen MVV weer voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Jong Ajax.

Dave Vos debuteert als hoofdtrainer

Het zijn mooie opstekers voor Dave Vos, de debuterend hoofdtrainer van Jong Ajax. Vos werkte tot eind 2021 al ruim tien jaar voor Ajax, maar vertrok destijds naar Rangers FC om assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst te worden. Na het ontslag van Van Bronckhorst eerder dit seizoen werd ook Vos echter de wacht aangezegd door de Schotse topclub. Sindsdien zat de talentvolle trainer zonder club. Nadat Ajax John Heitinga doorschoof om als trainer van Ajax 1 het seizoen af te maken, werd Vos gepolst om hetzelfde te doen bij Jong Ajax. Vorige week tekende de 39-jarige trainer bij Ajax een contract tot het einde van dit seizoen.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.