'Gladbach informeerde enkele weken geleden naar Mannsverk; Ajax is op de hoogte'

door Bart Veenstra 150

Bron Voetbal International

'Gladbach informeerde enkele weken geleden naar Mannsverk; Ajax is op de hoogte'

door Bart Veenstra 150

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Sivert Mannsverk blijft vooralsnog bij Ajax, zo meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn via X. Of de Noor daadwerkelijk geen transfer gaat maken, valt echter te betwijfelen, aldus Van Duijn.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Mannsverk werd maandag door het Duitse BILD gelinkt aan Borussia Mönchengladbach. De Duitse club zou hem volgens het medium willen huren met een optie tot koop. Van Duijn bevestigt dinsdagochtend dat Borussia Mönchengladbach een paar weken terug inderdaad heeft geïnformeerd naar Mannsverk.

Ajax is ervan op de hoogte, maar het lijkt pas concreet te worden als er spelers vertrekken bij de Duitse club. 'Vooralsnog zijn de geluiden dat hij bij Ajax blijft, maar ik kan me niet voorstellen dat dat zo blijft als Rosario komt.'

Pablo Rosario, nu nog speler van OGC Nice, wordt al wekenlang gelinkt aan Ajax, maar een transfer heeft nog niet plaatsgevonden. Het is dringen geblazen op het middenveld van Ajax en dus ligt het in de lijn der verwachting dat er deze zomer één of meerdere middenvelders zullen vertrekken.

Mannsverk kende zware blessure in eerste seizoen bij Ajax

Mannsverk speelt sinds de zomer van 2023 voor Ajax, al kende hij een behoorlijk valse start in Amsterdam. Hij kende een matige debuutwedstrijd tegen FC Twente en niet veel later raakte hij geblesseerd aan zijn voet. De Noor stond lang aan de kant en pas eind februari maakte hij zijn rentree.

Uiteindelijk zou Mannsverk in het vorige seizoen zestien wedstrijden spelen in het eerste elftal van Ajax. Daarin was hij goed voor één assist. Met Ajax is hij nu begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle kwam hij na een uur spelen in het veld. Deze wedstrijd ging overigens met 0-1 verloren. Ajax nam Mannsverk, die in Amsterdam nog een contract heeft tot de zomer van 2028, vorig jaar voor een bedrag van zes miljoen euro over van Molde FK.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.