Gerbrands: 'Wij hebben toen gezegd dat Bergwijn niet naar Ajax mocht'

door BadembaBarrie 161

Bron Voetbal International

Gerbrands: 'Wij hebben toen gezegd dat Bergwijn niet naar Ajax mocht'

door BadembaBarrie 161

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Toon Gerbrands ziet Ajax niet zo snel 'het Bayern München van Nederland' worden. De vertrekkend algemeen directeur van PSV legt uit dat het verschil tussen de Nederlandse topploegen en de rest dusdanig is, dat een Bayern-achtige voorsprong opbouwen haast onmogelijk is. Daarbij hoeft PSV zijn beste spelers niet aan Ajax te verkopen, als het dat niet wil, zo vertelt Gerbrands.

'Het Bayern München-model kan werken in grote competities. Daar moet je er iedere wedstrijd vol in om te winnen. In Nederland win je bij de topclubs, als je het goed organiseert, altijd wel vijftien tot twintig wedstrijden', legt Gerbrands uit in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. Het idee erachter is dat puntverlies zo zeldzaam is onder de topploegen, dat zelfs een lange zegereeks vaak niet genoeg is om al vroeg definitief afstand te nemen van elkaar.

Daarnaast, beargumenteert Gerbrands ook dat Ajax niet zo makkelijk spelers weg kan kopen bij PSV, omdat de Eindhovenaren daar niet aan mee hoeven te werken. Maar, zo stelt Gerbrands, 'nee is ook een antwoord'. Ook als Ajax bij wijze van spreken zestig miljoen voor Cody Gakpo zou bieden, zou dat geen deal opleveren. 'Want dan ligt hij voor zestig miljoen in de markt', beredeneert Gerbrands. 'Als dat de marktwerking is, komen er ook andere clubs.'

Bergwijn

Een voorbeeld van een moment waarop PSV 'nee' zei, is toen Ajax zich in Eindhoven meldde voor Steven Bergwijn. heeft bijvoorbeeld een tijdje gespeeld, maar toen hebben we gezegd dat hij niet naar Ajax mocht. Dat ging om heel veel geld, maar dan zeggen we gewoon "nee". En dat bestaat ook.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.