Fraser over toenadering van Ajax: ‘Er was enig contact met mijn zaakwaarnemer’

door Jesse ter Haar 43

Bron Veronica Offside

Fraser over toenadering van Ajax: ‘Er was enig contact met mijn zaakwaarnemer’

door Jesse ter Haar 43

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Henk Fraser heeft tijdens de zoektocht van Ajax naar een nieuwe assistent-trainer contact gehad met de club, zo geeft hij toe bij Veronica Offside. Het contact ging volgens hem via zijn management, maar het kwam uiteindelijk niet van de grond.

Bij Ajax vond er na afloop van de eerste seizoenshelft een evaluatie plaats, waaruit naar voren kwam dat Alfred Schreuder aan mocht blijven als trainer van de club. Wel werd er een zoektocht gestart naar een nieuw lid voor de technische staf. Ajax sprak met meerdere ervaren trainers, waaronder Ruud Brood, René Meulensteen, Jaap Stam en John van 't Schip, maar ook de naam van Fraser kwam voorbij. Uiteindelijk veranderde de situatie na het 1-1 gelijkspel van FC Volendam. Het bleek voor Schreuder zijn laatste wedstrijd als trainer van Ajax, want hij kreeg zijn ontslag aangeboden. Hierna kwam John Heitinga aan het roer, met - de alsnog ervaren - Dwight Lodeweges als rechterhand.

Dat er interesse van Ajax was, steekt ook Fraser niet onder stoelen of banken. Hij blijft beknopt in zijn antwoorden, maar geeft het wel toe. Hij vertelt in het binnen- en buitenland contact te hebben gehad over een nieuwe job, zo ook met Ajax. 'Er was wel enig contact met mijn zaakwaarnemer, ja', zegt hij daarover. Overigens kan hij zich voorstellen dat een dergelijke stap - gezien zijn verleden bij Feyenoord - gevoelig zou liggen. Een echt thema wil Fraser overigens niet maken van de interesse, want het is uiteindelijk nooit echt van de grond gekomen. 'We maken het groter dan het is.'

Mocht de interesse van Ajax zijn uitgebouwd naar een concreet niveau, dan sluit Fraser echter niet uit dat hij aan de slag zou zijn gegaan in Amsterdam. 'Net zoals heel veel mensen terecht iets hebben over het Feyenoord-verleden, werkt dat andersom natuurlijk ook zo', voegt hij er wel aan toe. 'Maar aan de andere kant: wie kan dat weigeren?'

Nieuw avontuur voor Fraser

Inmiddels heeft de oefenmeester nog altijd geen nieuwe club en hij hoopt nog een nieuwe impuls te kunnen geven aan zijn carrière. Zeker gezien zijn voorval met Amin Younes bij FC Utrecht, waarbij hij de aanvaller bij zijn keel greep, durft hij echter nergens vanuit te gaan. Zelf staat hij in ieder geval wél open voor een nieuwe functie, ook in Nederland. 'Jazeker, maar ik wilde – voordat ik naar FC Utrecht ging – ook wel een keer in het buitenland kijken', vertelt hij.

Denk jij dat Ajax donderdag in eigen huis wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.