Frank de Boer wilde om opvallende reden niet terugkeren bij Ajax: 'Hij wilde zijn carrière niet blokkeren'

door Wessel Kroon 34

Bron VoetbalPrimeur

Frank de Boer wilde om opvallende reden niet terugkeren bij Ajax: 'Hij wilde zijn carrière niet blokkeren'

door Wessel Kroon 34

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Frank de Boer zit sinds zijn vertrek bij het Nederlands Elftal al zonder club en daar lijkt niet snel verandering in te gaan komen. Hij zag een rol in de jeugd van Ajax nog wel zitten, maar zag daar om een opvallende reden toch vanaf, zo vertelt zaakwaarnemer Guido Albers in de podcast #DoneDeal.

Frank de Boer kent een zeer succesvol verleden bij Ajax met maar liefst vier landskampioenschappen. Na zijn periode bij Ajax ging hij het buitenlandse avontuur aan bij onder andere Internazionale en Crystal Palace, dit verliep niet zoals hij gehoopt had. Er werd gespeculeerd dat Frank de Boer mogelijk terug zou keren bij Ajax met een rol in de jeugd, maar daar zag hij om een opvallende reden vanaf: 'Hij wilde wel graag terug naar Ajax, maar hij heeft een schoonzoon (Joey Kooij, red.) die fluit en dat ligt gevoelig. Frank heeft toen de keuze gemaakt om de carrière van Kooij niet te blokkeren.'

Aan tafel bij Veronica Offside vragen ze zich af wat het verband is tussen een rol in de Ajax-jeugd en het belemmeren van de carrière van een arbiter. 'Ik vind het jammer dat Frank niet terugkomt als trainer, want die conclusie geeft Albers nu mee', aldus Kees Jansma. 'Het is namelijk een hele aardige gozer met een prachtige staat van dienst.' Andy van der Meijde vervolgt: 'Je kan wel een aardige gozer zijn, maar je moet wel presteren. Na de vier landstitels met Ajax is hij bij Internazionale na drie maanden ontslagen.' Jansma sluit zich hierbij aan en vindt dat De Boer andere keuzes had moeten maken in zijn trainersloopbaan.

'Ik ben bij hem geweest in Milaan en daar wilde hij, op z’n Nederlands, alles veranderen. Hij wilde mensen wegsturen en hij had een paar lastige spitsen. Het is niet gelukt daar. Dan komen de keuzes: dan ga je naar Crystal Palace… Ja, sorry.' Andy van der Meijde voegt hier nog aan toe dat Crystal Palace de afspraken niet helemaal is nagekomen. Wim Kieft is harder voor de Boer: 'Als je namelijk echt puur op de prestaties afgaat, dan is het niet dat De Boer is weggeschreven, maar dan is het gewoon omdat hij gefaald heeft.'

Wint Ajax zonder een tegendoelpunt te krijgen van Go Ahead Eagles? Krijg nu 1,72 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.