FC Kopenhagen: 'Huurdeal Daramy is goed voor ons, Ajax en Mohamed'

door Bart Veenstra 66

Bron FC Kopenhagen

FC Kopenhagen: 'Huurdeal Daramy is goed voor ons, Ajax en Mohamed'

door Bart Veenstra 66

Bron FC Kopenhagen

Laatst geüpdatet

FC Kopenhagen ziet de tijdelijke terugkeer van Mohamed Daramy bij de Deense topclub als een goede oplossing voor iedereen. Volgens sportief directeur Peter Christiansen van FC Kopenhagen is de huurdeal goed voor de Denen, Ajax en Daramy zelf.

'Dit is een goede oplossing voor zowel ons, Ajax als Mohamed', zegt Christiansen op de officiële website van FC Kopenhagen. Daramy speelt het komende seizoen op huurbasis bij FC Kopenhagen. Een jaar geleden werd hij door Ajax nog voor twaalf miljoen euro overgenomen van de Deense club. In Amsterdam kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe en daarom biedt een vertrek op huurbasis uitkomst.

'We krijgen er een speler van zeer hoge kwaliteit bij die de club door en door kent en direct kan bijdragen in een periode waarin we veel grote dingen op ons bord hebben', doelt hij onder meer op de mogelijke kwalificatie voor de Champions League.

'We weten wat Daramy kan en we twijfelen er niet aan dat hij een grote aanwinst voor ons zal zijn', gaat Christiansen verder. 'Tegelijkertijd kunnen wij hem de kans geven op meer speeltijd. Die heeft hij gemist en het kan voor hem de mogelijkheid versterken om naar het WK te gaan. Wij denken dat hij daarvoor een sterke kandidaat is. En vanuit het perspectief van Ajax krijgt Mo de kans om zich met wedstrijden op hoog niveau te ontwikkelen.'

Ook trainer FC Kopenhagen blij met Daramy

Trainer Jess Thorup is blij met de komst van Daramy. 'We hebben altijd gezegd dat we alleen spelers met kwaliteit willen toevoegen aan ons elftal. Met Mo weten we dat we dat zullen krijgen. Mo is fantastisch in de één-op-één en hij is ook een speler die hard werkt voor het team en van de club houdt. We kijken ernaar uit om we hem weer in ons midden te hebben.'

Daramy sluit direct aan bij FC Kopenhagen en traint woensdag al mee met de selectie. De Deense aanvaller, die afgelopen zondag nog meespeelde in een oefenduel met Almere City, heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2026. Bij Ajax had hij op de linkervleugel onder meer Steven Bergwijn en Dusan Tadić voor zich.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties