Farioli mogelijk donderdag al gepresenteerd: 'Worden geen problemen meer verwacht'

door Robin Ridder 283

Bron De Telegraaf

Farioli mogelijk donderdag al gepresenteerd: 'Worden geen problemen meer verwacht'

door Robin Ridder 283

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Francesco Farioli zou mogelijk donderdag al gepresenteerd worden als nieuwe trainer van Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De Italiaan wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer in Amsterdam en het papierwerk is volgens de krant slechts een formaliteit. De oefenmeester zou overkomen voor een bedrag van ruim een miljoen euro.

Woensdagmiddag werd bekend dat Farioli naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Ajax wordt. Na lange tijd onduidelijkheid en veel speculaties lijkt de kogel door de kerk. De trainer komt over van het Franse OGC Nice, de club krijgt naar verluidt ruim een miljoen euro voor de Italiaan.

'Woensdagmiddag werd een mondelinge overeenstemming bereikt met OGC Nice, op dit moment worden de afspraken tussen de clubs en tussen Farioli en Ajax op papier gezet door juristen', aldus De Telegraaf. De verwachting is dat het papierwerk een formaliteit is. 'Bij het zetten van de laatste punten en komma's worden geen problemen meer verwacht.'

Volgens De Telegraaf hanteerde Alex Kroes in de zoektocht naar een trainer de 'Engelse werkwijze'. 'Om niet voor verrassingen te komen staan en niet onder druk te worden gezet in onderhandelingen wedde hij op drie paarden tegelijk', schrijft de krant. De drie kandidaten waren toen Louis van Gaal, Erik ten Hag en Graham Potter. Toen van Gaal niet beschikbaar bleek te zijn werd Farioli aan de lijst toegevoegd.

Volgens de krant was het Marijn Beuker die het aandurfde om Farioli aan te stellen. 'Na het bekijken van tientallen trainingen van Farioli, het bestuderen van de opbouw, het aanvallen en het druk zetten tijdens wedstrijden én meerdere gesprekken met de Italiaan durfde de nieuwe technisch directeur de in zijn ogen gecontroleerde gok aan.'

Kroes had op Ten Hag willen wachten

De Telegraaf schrijft tot slot dat Kroes had willen wachten op Ten Hag. 'Maar het risico van de beslissing over het trainerschap tot na de FA Cup-final op 25 mei (Manchester United-Manchester City) uit te stellen, was dat Ajax naast Ten Hag én Farioli zou grijpen.'

Krijg 1,78 keer je inzet terug als Bayer Leverkusen in de reguliere speeltijd van de Europa League-finale wint van Atalanta Bergamo. Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.