Voetbal International: 'Ajax heeft Farioli zo goed als zeker binnen'

door Robin Ridder 1129

Bron Voetbal International

Voetbal International: 'Ajax heeft Farioli zo goed als zeker binnen'

door Robin Ridder 1129

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Francesco Farioli zo goed als zeker binnen. Dat meldt Voetbal International. De Amsterdammers waren al zo goed als rond met de oefenmeester en naderen nu ook een akkoord met zijn club OGC Nice. De Italiaan zal een contract gaan tekenen tot medio 2027.

Farioli en Nice wilden per se wachten tot na de laatste wedstrijd van het seizoen om de deal met Ajax af te ronden. Nu Ajax en Nice beide zijn uitgespeeld in de competitie konden de puntjes op de i worden gezet. De clubs kwamen deze week tot een overeenkomst over de transfersom voor Farioli. Eerder werd al duidelijk dat de Italiaan een contract zou gaan tekenenen tot medio 2027.

Het lijkt erop dat de trainer zijn vaste assistenten meeneemt naar Ajax. De Spanjaard Felipe Sanchez Mateos en de Italiaan Daniele Cavalletto zullen hem gaan ondersteunen. Het is afwachten of er meer mensen bijkomen, maar ook Dave Vos krijgt een rol in de staf van Farioli.

Met de aanstelling van Farioli komt er een einde aan de lange zoektocht naar een trainer voor Ajax. Met het aanstellen van de Italiaanse oefenmeester hoopt Ajax nationaal en internationaal weer kleur op de wangen te krijgen.

Cruijff voetbalmentor voor Farioli

Eerder deze week gaf de Italiaan in gesprek met VI aan dat hij Ajax hoog heeft zitten. 'Johan Cruijff is één van mijn voetbalmentoren', aldus Farioli. De jonge trainer ziet Barcelona en Ajax als de ultieme clubs, die qua identiteit het best aansluiten bij zijn voetbalfilosofie.

Als de laatste puntjes op de i zijn gezet begint Farioli aan zijn vierde klus als hoofdtrainer. Na Fatih Karagümrük, Alanyaspor en OGC Nice, wacht hem een enorme uitdaging in Amsterdam. Ondanks zijn leeftijd en het feit dat hij onervaren is ziet Ajax veel potentie in de Italiaan. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met zijn voetbalinhoudelijke competenties.

Krijg 1,78 keer je inzet terug als Bayer Leverkusen in de reguliere speeltijd van de Europa League-finale wint van Atalanta Bergamo. Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.