ESPN zendt zaterdagmiddag documentaire over Bassey uit

door Bart Veenstra 30

Bron ESPN

ESPN zendt zaterdagmiddag documentaire over Bassey uit

door Bart Veenstra 30

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

ESPN zendt zaterdagmiddag een documentaire over Ajax-verdediger Calvin Bassey uit. Dat laat de tv-zender weten via de officiële kanalen. Bassey speelt sinds de afgelopen zomer voor Ajax, dat hem destijds overnam van het Schotse Rangers FC.

Duidelijk is dat Bassey een lange weg heeft moeten afleggen om bij Ajax te komen. Als een zoon van Nigeriaanse ouders groeide hij op in een buitenwijk van Londen en zag hij van dichtbij hoe enkele klasgenoten en vrienden in de criminaliteit belandden. Bassey liet zich er niet door beïnvloeden en wist al van kinds af aan zeker dat zijn toekomst in het voetbal zou liggen.

Iedere dag, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat oefende hij met de bal op een afgetrapt pleintje achter zijn huis. Met vrienden meldde Bassey zich aan voor meerdere stages bij profclubs in de buurt, al bleek dit elke keer zonder succes te zijn.

Documentaire over Bassey zaterdagmiddag op tv

Toen Bassey op het punt stond om op te geven, meldde Leicester City zich voor hem. Hij tekende er als zestienjarige en speelde zich enkele jaren later bij Rangers FC in de kijker van Ajax. In een special van Ajax TV maakt de Amsterdamse club een portret van Bassey en het reist daarvoor met de verdediger af naar Londen. De documentaire 'Aim for the stars' is zaterdagmiddag om 17.30 uur te zien op ESPN.

Weet Kudus ook tegen RKC het net te vinden? Zet in en ontvang terug als de Ghanees wederom doel treft!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.