Enoh helpt Afrikaanse Ajacieden: 'Ze moeten de cultuur van Nederland en Ajax leren kennen'

door Thijs Zwagerman 25

Bron ESPN

Enoh helpt Afrikaanse Ajacieden: 'Ze moeten de cultuur van Nederland en Ajax leren kennen'

door Thijs Zwagerman 25

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Eyong Enoh is nog altijd zeer nauw betrokken bij Ajax. De middenvelder beëindigde vorig seizoen zijn profloopbaan, maar is als speler van de Ajax Amateurs nog altijd een échte Ajacied te noemen. Daarnaast draagt hij ook op andere gebieden zijn steentje bij aan Ajax.

Enoh is bijvoorbeeld co-host van de officiële Ajax-podcast en de Kameroener helpt Afrikaanse spelers van Ajax om zich sneller thuis te voelen bij de club. ‘Eén van mijn grootste fouten is dat ik de taal niet snel heb geleerd. Als je bij een nieuwe club komt is het belangrijk dat je snel de taal leert. Als speler moet je snel de cultuur van het land en de club leren kennen. Daar wil ik Afrikaanse spelers bij gaan helpen’, vertelt Enoh aan ESPN.

De verdedigende middenvelder spreekt vervolgens over zijn overstap naar de Ajax Amateurs, waarvoor Enoh sinds dit seizoen actief is. ‘Ik was heel verbaasd dat Ajax ook een amateurtak had. De eerste keer dat ik meetrainde, zag ik meteen dat het niveau van de jongens goed was. Dat was mooi om te merken. Ik heb er plezier in en volgens mij vinden mijn ploeggenoten het ook leuk om met mij te spelen. Ze zeiden aan het begin “Enoh is bij ons, Enoh is bij ons!”. Dat was mooi.’

Voor Enoh is het spelen voor de amateurs van Ajax een goede manier om bij de door hem zo geliefde club betrokken te blijven. Ik ben vooral blij dat ik op deze manier bij Ajax in de buurt blijf en dat ik hierdoor fit blijf. Hoe goed ik nog ben? In mijn hoofd ben ik nog heel goed, haha. Als je daar goed bent, dan komt het daarna vanzelf ook uit je benen.’

Ajax-talent Bashan Enoh

Tot slot vertelt Enoh over één van zijn zoons. Bashan Enoh speelt dit seizoen voor Ajax O15 en voor de trotse vader Eyong is de ontwikkeling van zijn zoon mooi om te volgen. ‘Hij is een kleine, slimme middenvelder. Altijd als ik hem zie spelen, denk ik: hij is beter dan ik. Hij speelt nu lekker vrijuit, maar vanaf zijn zestiende of zeventiende zal ik hem misschien meer moeten helpen. Dan komt er meer druk, concurrentie en misschien zelfs een contract bij kijken. Daar zal ik hem bij helpen’, besluit Enoh.

Profiteer vier dagen eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties