Drie Ajacieden in Elftal van de Week: 'Als Ajax zo doorgaat, haalt het plek 3 of misschien wel plek 2'

door Bart Veenstra 69

Bron De Telegraaf

Drie Ajacieden in Elftal van de Week: 'Als Ajax zo doorgaat, haalt het plek 3 of misschien wel plek 2'

door Bart Veenstra 69

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax-spelers Kristian Hlynsson, Steven Berghuis en Brian Brobbey hebben een plek in het Elftal van de Week van De Telegraaf verdiend. Rapporteur Ernie Brandts is in de krant lovend over het drietal van Ajax.

'Hlynsson, dat is toch wel een behendige speler, die een goed gevoel heeft voor wanneer hij moet vertrekken en waar hij moet komen voor de goal', begint Brandts over de IJslandse middenvelder van Ajax. 'Hij heeft ook de kwaliteit om dan heel beheerst te blijven en het overzicht te houden. Vorige week schoot hij al een afstandsschot binnen en tegen Heracles scoorde hij weer met zo'n geplaatste bal.'

Berghuis was tegen Heracles Almelo goed voor een doelpunt en een assists. Brandts is dan ook zeer te spreken over de ervaren kracht. 'Het is nog steeds geweldig wat hij allemaal kan doen en creëert. Als Ajax zo doorgaat, haalt het plek 3 wel of misschien zelfs plek 2. Ze krijgen nog te makkelijk goals tegen, maar als je ze zelf elke wedstrijd ook zo makkelijk weet te maken...'

Lof voor Brobbey

Met twee doelpunten in Almelo verdiende ook Brobbey weer zijn plek in het Elftal van de Week. Brandts ziet dat de spits de laatste tijd behoorlijk op dreef is. 'Brobbey is in dat opzicht natuurlijk helemaal los, met weer twee schitterende goals. Dat waren kanonskogels. Wát een beer van een gozer is dat. Dat is een speler waarvan ze in de grote competities zullen denken dat ze hem goed kunnen gebruiken. Alles in het leven heeft met zelfvertrouwen te maken en sinds hij dat op het veld helemaal terug heeft, is hij niet te houden. Of hij ook al een prominente rol bij Oranje zou kunnen spelen? Dat denk ik wel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.