Doekhi blij met beloftenteams in Keuken Kampioen Divisie: 'Jonge spelers kunnen veel leren'

door Timo Suur 12

Bron Voetbal International

Doekhi blij met beloftenteams in Keuken Kampioen Divisie: 'Jonge spelers kunnen veel leren'

door Timo Suur 12

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Danilho Doekhi is blij met de ontwikkeling die hij heeft kunnen maken bij Jong Ajax, zo zegt hij tegenover Voetbal International. Hij staat donderdag met Union Berlin tegenover zijn oude werkgever.

'Ik heb veel te danken aan Ajax. Ik heb daar twee mooie jaren gehad waarin ik veel heb geleerd en mezelf heb kunnen ontwikkelen', zegt Doekhi in aanloop naar het tweeluik met zijn oude club.

De verdediger is blij met de vlieguren die hij heeft kunnen maken in de Keuken Kampioen Divisie. 'Het is geen populaire mening wellicht, maar het hele concept met die beloftenteams in de Eerste Divisie vind ik uitstekend.' Hij is van mening dat jonge spelers veel kunnen leren in deze competitie. 'Voor jonge jongens is het heel goed om tegen ervaren spelers in actie te komen en ook het spelen in grote stadions bij gerenommeerde clubs helpt mee aan de ontwikkeling. Het is toch anders dan op maandagavond op een bijveldje voor een handvol toeschouwers.'

Contact houden met teamgenoten

In zijn tweede seizoen bij Jong Ajax was de verdediger van vaste waarde. De ploeg van Michael Reiziger kroonde zich zelfs tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. 'We bleven Fortuna Sittard net voor', zo weet Doekhi nog van het kampioensjaar. ' Doekhi werd, samen met Jong Ajax, in het seizoen 2017-2018 kampioen van de Eerste Divisie. Met deze titel werd er historie geschreven door Jong Ajax. Ze waren de eerste beloftenploeg die kampioen wisten de worden van de Eerste Divisie.

Hij spreekt oud-ploeggenoten nog regelmatig. 'De contacten met de jongens van toen zijn er nog steeds. Opvallend veel spelers zijn in het buitenland actief tegenwoordig. Dat zegt wel wat over de groep van toen. Allemaal jongens die het in zich hadden om door te breken bij grotere clubs, dat zag je toen al. Echt een opleidingsteam.'

Denk jij dat Ajax donderdag in eigen huis wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 1,90 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.