De Ridder bezig met studie rechten: 'Ben altijd iemand geweest met meerdere interesses'

door Jon van Dam 28

Bron Ajax

De Ridder bezig met studie rechten: 'Ben altijd iemand geweest met meerdere interesses'

door Jon van Dam 28

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Daniel de Ridder bewandelt sinds het einde van zijn carrière als voetballer een bijzonder pad. De oud-Ajacied (39) studeert tegenwoordig rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Volgens De Ridder is studeren op een oudere leeftijd 'heel leuk'.

Nadat De Ridder in 2015 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, kon hij zowel kiezen om voetbaltrainer als analist te worden. Beiden heeft hij een tijdje gedaan, voordat de voormalige aanvaller besloot om te gaan studeren. 'Ik ben altijd iemand geweest met meerdere interesses', zo laat hij weten tegenover Ajax.

Momenteel werkt De Ridder aan zijn scriptie voor de studie rechten. Daarnaast volgt hij, samen met drie andere oud-Ajacieden, bij Ajax een opleidingstraject van twee jaar. 'Het is druk, maar op een goede manier. Voor mij was het na mijn voetbalpensioen een mooi moment om de academische kant op te gaan. Sowieso vind ik het studeren op een oudere leeftijd heel leuk. Ik kan het echt aanraden. Als je achttien of twintig bent, dan moet je. Vaak ben je er dan nog helemaal niet klaar voor. Ik was 34, had al zoveel meegemaakt als voetballer en ben daarna pas gaan studeren. Dan mag je leren en is het geen kwestie van moeten. Het is echt anders.'

De Ridder keerde bij Ajax terug in de voetbalwereld

Toen De Ridder door Ajax werd benaderd om een traject te volgen in de Johan Cruijff ArenA, besloot hij om toch weer terug te keren binnen de wereld van het voetbal. 'Die gesprekken waren zo goed dat het weer begon te kriebelen. Zo kon ik mijn passie voor het voetbal en mijn academische achtergrond met elkaar combineren. Ik ben altijd iemand geweest van meerdere interesses.'

Wedden dat Ajax wint van sc Heerenveen? Krijg 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.