Van Rhijn: 'Dit traject kwam op het perfecte moment'

door Roemer Smid 23

Bron FC Afkicken

Van Rhijn: 'Dit traject kwam op het perfecte moment'

door Roemer Smid 23

Bron FC Afkicken

Laatst geüpdatet

Ricardo van Rhijn is terug bij Ajax. De oud-rechtsback neemt samen met Daniel de Ridder, Siem de Jong en Kelly Zeeman deel aan een opleidingstraject voor oud-spelers. In dit traject, van twee jaar, leren zij wat er bij een directiefunctie van een grote voetbalclub komt kijken. Van Rhijn was te gast bij de Pantelic Podcast van FC Afkicken om, onder andere, over het traject te vertellen.

Volgens Van Rhijn is het traject bedoeld om te bepalen welke richting binnen de club het beste bij de oud-spelers past. 'We gaan kijken wat mijn kwaliteiten zijn, wat ik leuk vind, wat mijn interesses zijn en waar mijn voorkeuren liggen.' Van Rhijn heeft zelf al wel een idee: 'Het traject begon toen ik afgelopen februari met Menno Geelen meeging naar de uitwedstrijd tegen Union Berlin. Het was interessant om te zien hoe het allemaal achter de schermen is geregeld, en om in contact te komen met de sponsoren en relaties van Ajax. Ik denk dat daar ook wel een beetje mijn voorkeur ligt.'

Het viertal moest onder andere een aantal testen afleggen voordat ze aan de slag konden. 'We hebben testen gemaakt. En op basis daarvan kijken we bij welke afdeling we mee kunnen lopen. Het waren uitgebreide vragenlijsten over jezelf, maar ook cognitieve testen.' Het traject bestaat uit meerdere wegen, en de oud-spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid allemaal een andere route volgen. 'Je kan bijvoorbeeld kijken op De Toekomst of bij de scouting. Daniel is op dit moment rechten aan het studeren, hij kan eventueel op dat vlak meelopen met het bedrijf.'

Het leven na profvoetbal

Voetballers vallen vaak in een gat als ze stoppen met voetballen op het hoogste niveau. Omdat de meesten te druk waren met hun loopbaan hebben ze geen tijd gehad om een vervolgopleiding te doen. Carrièremogelijkheden zijn daarom gering. Veel ex-profvoetballers gaan aan de slag als trainer of analist. 'Ik wist dat ik geen hoofdtrainer wilde worden. Dit traject kwam eigenlijk op het perfecte moment. Ik heb nog wel getracht een vervolgopleiding te doen, maar dat was net rond de periode dat ik doorbrak. Dus dat heb ik nooit doorgezet. Maar daarom is dit traject zo mooi, er is ruimte om een cursus of een opleiding te volgen', aldus Van Rhijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.