Danilo besluit KNVB Beker-toernooi als topscorer

door Gino Haverkamp 4

Bron Transfermarkt

Danilo besluit KNVB Beker-toernooi als topscorer

door Gino Haverkamp 4

Bron Transfermarkt

Laatst geüpdatet

Een lichtpuntje voor Ajax: Danilo is topscorer geworden van het KNVB Beker-toernooi dit seizoen. Met zes goals heeft geen speler vaker raak weten te schieten of te koppen dan de Braziliaanse Ajacied. De aanvaller heeft hier drie wedstrijden voor nodig gehad.

Danilo's moyenne heeft hij bij elkaar geschoten in twee wedstrijden: tegen Excelsior Maassluis (9-0) en BVV Barendrecht (4-0). Tegen de ploeg uit Maassluis was de Braziliaan vier keer trefzeker, tegen BVV Barendrecht was Danilo goed voor twee goals. Verder speelde hij als invaller nog in de kwartfinale tegen Vitesse (5-0), maar tot scoren kwam hij niet.

Met zijn zes goals laat Danilo Thomas Verheydt van ADO Den Haag en Willem den Dekker van VV Gemert achter zich. Beide spelers kwamen vier keer tot scoren. De eerstvolgende twee Ajacieden op de topscorerslijst zijn Antony en Kristian Hlynsson, die beiden goed waren voor twee goals.

Danilo treedt in voetsporen Milik

De laatste keer dat een Ajacied topscorer werd van het bekertoernooi was in het seizoen 2014/15. Toen scoorde Arkadiusz Milik maar liefst acht keer. Net als Danilo deed hij dat vooral tegen amateurs. Sterker nog: zes van die acht goals maakte de Pool tegen de amateurs van JOS Watergraafsmeer. Ajax won dat duel toentertijd met 0-9.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.