Politie verricht 22 aanhoudingen rondom bekerfinale

door Gino Haverkamp 24

Bron Politie

Politie verricht 22 aanhoudingen rondom bekerfinale

door Gino Haverkamp 24

Bron Politie

Laatst geüpdatet

De politie heeft tijdens en rondom de bekerfinale tussen PSV en Ajax (2-1) 22 mensen aangehouden, zo meldt de politie zelf. Daarnaast zijn er drie mensen gewond geraakt bij ongeregeldheden in de Kuip, zij het niet ernstig gewond. Vooral na de 2-1 van PSV sloeg de vlam in de pan op de tribune, toen Ajax - en PSV-supporters de confrontatie opzochten.

Op beelden is te zien hoe mensen in bivaksmutsen, vlak na de twee goals van PSV in de tweede helft, slaags met elkaar raken op de tribune. De politie en stewards grepen in en haalden de groepen uit elkaar. Hierbij zijn twee PSV-supporters licht gewond geraakt, al konden zij ter plekke behandeld worden. Een agent die gewond raakte aan zijn hand, moest wel even naar het ziekenhuis. In het stadion zelf zijn echter geen mensen aangehouden.

Voor de wedstrijd wel. Volgens de politie maakten arrestanten zich schuldig aan openlijk geweld, het bezit of gooien van vuurwerk, drugsbezit en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Bussen met Ajax-supporters van de weg geplukt

Ook zijn voor het begin van de wedstrijd vier touringcars met zo'n 200 Ajax-supporters naar de kant van de weg gehaald. De fans hadden in Amsterdam gefouilleerd moeten worden, maar hebben dit bewust weten te omzeilen. Deze mensen werden alsnog gecontroleerd, omdat het volgens de politie te onveilig was om vele ongecontroleerde mensen het stadion in te laten. De ene helft kon door naar de Kuip, de andere helft werd terug naar Amsterdam gestuurd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.