Brobbey en Berghuis in Elftal van de Week: 'Brobbey heeft het instinct voor waar de bal komt'

door Bart Veenstra 85

Bron De Telegraaf

Brobbey en Berghuis in Elftal van de Week: 'Brobbey heeft het instinct voor waar de bal komt'

door Bart Veenstra 85

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis en Brian Brobbey hebben na hun optreden tegen sc Heerenveen (4-1 zege) een plek in het Elftal van de Week van De Telegraaf verdiend. Rapporteur Martijn Meerdink had naar eigen zeggen eindelijk weer eens een reden om spelers van Ajax op te nemen in het Elftal van de Week.

Ajax kende een dramatische serie in de afgelopen maanden, maar met John van 't Schip aan het roer werden in de afgelopen week FC Volendam en sc Heerenveen in de Johan Cruijff ArenA verslagen. Tegen laatstgenoemde tegenstander werd het zondag 4-1 en Meerdink had reden genoeg om twee Ajacieden op te nemen bij zijn beste elf van de afgelopen speelronde uit de Eredivisie.

'Er is eindelijk weer reden wat Ajacieden op te nemen in het Elftal van de Week. Hij (Berghuis, red.) neemt het voortouw, maar ook puur in zijn technisch vermogen', schrijft Meerdink. 'Hij speelt alles hard in, op het juiste been, met de juiste snelheid. Daarmee dwing je teamgenoten te volgen. Hij versnelt het spel en daar heeft Ajax behoefte aan. Hij had in het geval van Bergwijn en Akpom ook oog voor iemand anders en al met al werd het vertrouwen opgekrikt.'

'Brobbey heeft echt potentie, dat zie je ook aan het feit dat hij zó vaak in scoringspositie komt'

De complimenten voor Brobbey mogen er ook zijn. De spits van Ajax staat er uitstekend op bij Meerdink, zo blijkt uit zijn teksten. 'Brian Brobbey van Ajax is de spits en mijn speler van de week. Die 2-0 kopte hij heel overtuigend binnen en dat had hij even nodig. Hij heeft echt potentie, dat zie je ook aan het feit dat hij zó vaak in scoringspositie komt. Hij heeft het instinct voor waar die bal komt. Als hij het vertrouwen krijgt in zijn afwerken, wil ik weleens zien hoeveel goals er nog bij gaan komen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.